back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Περίπου στις 7.30 το απόγευμα αναμένεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το Άγιο Φως απ’ όπου και θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις, προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Πριν από τις 11 το βράδυ θα ολοκληρώσουν απόψε τα δρομολόγιά τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έως τις 8 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα πολυκαταστήματα για τα τελευταία πασχαλινά ψώνια.

Καλό Πάσχα ευχήθηκε στους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την Ανάσταση, από την Τήνο στην οποία βρίσκεται. « Η σκέψη μας, πρέπει να τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ αυτές τις μέρες χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά και σε όλες και σε όλους τους ενστόλους μας, αυτούς που νύχτα μέρα, και αυτές τις ‘Αγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς» δήλωσε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.

«Θα σπάσουμε αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα το οποίο βάζει σκοτάδι αντί για φως στη χώρα μας», αναφέρει αε ανάρτησή του από την Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

“Το φετινό Πάσχα ας αγωνιστούμε για να μετατραπεί σε πέρασμα από έναν κόσμο πολέμων, δοκιμασιών και ανισοτήτων σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ειρήνης και αλληλεγγύης, αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Το Πάσχα αυτό ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και ασφάλεια”, συμπληρώνει ο κ. Ανδρουλάκης

«Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια», σημειώνει μεταξύ άλλων στο πασχαλιάτικο του μήνυμα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, ανέφερε το Al-Qahera News επικαλούμενο μια «υψηλόβαθμη πηγή». Οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές «κατέληξαν σε μια κοινά αποδεκτή διατύπωση στα περισσότερα από τα σημεία διαφωνίας», πρόσθεσε.Η πρόταση προβλέπει κατάπαυση του πυρός 40 ημερών και την απελευθέρωση Παλαιστίνιων φυλακισμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν κατά την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, το έναυσμα αυτού του πολέμου.

Η Ρωσία έβαλε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Ζελένσκι καταζητείται «με βάση ένα άρθρο του ποινικού κώδικα» αναφέρεται σε αυτό το λακωνικό κείμενο, που δεν διευκρινίζει τίποτα για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Ουκρανό πρόεδρο.

Συγκίνηση στο πανελλήνιο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης, μέσω ανάρτησής του. Η Άννα Παναγιωτοπούλου υπήρξε βασικό στέλεχος στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησε στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία “Και συ χτενίζεσαι” που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας η «Μαντάμ Σουσού» ενώ τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες και Ντόλτσε Βίτα. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Νεκρός έπεσε άνδρας που δέχθηκε πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα στη δυτική Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Ειδικότερα, ένα όχημα χωρίς πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες μια γυναίκα, πέρασε μπροστά από τον άνδρα, με κάποιον από αυτούς που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο να πυροβολεί το θύμα στη μέση του δρόμου, έξω από μεγάλο κατάστημα στη Σταυρούπολη

Και ο καιρός

Για αύριο Κυριακή του Πάσχα στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές ασθενείς βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα