back to top
23.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

23.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Προ των πυλών φαίνεται να είναι η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

 

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι εκκενώνουν πανικόβλητοι την περιοχή ,οι οποίοι – σύμφωνα με τους Times of Israel, καλούνται να μετακινηθούν σε μια διευρυμένη ανθρωπιστική ζώνη, στις περιοχές Αλ- Μαουάσι και Χαν-Γιουνίς.

 

Αναγκαία χαρακτήρισε το Ισραήλ την επιχείρηση απομάκρυνσης εκατό χιλιάδων Παλαιστινίων στη Ράφα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Χαμάς επειδή – όπως τονίζει – απέρριψε τις προτάσεις για κήρυξη εκεχειρίας στη Γάζα, που προέβλεπαν την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση”,

 

Για μια επικίνδυνη κλιμάκωση που θα έχει συνέπειες, μίλησε στο Reuters το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Σάμι Αμπού Ζούχρι, ρίχνοντας τα βέλη του και στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στη συμμαχία Ισραήλ – Ουάσιγκτον.

Πάντως, ένας άλλος αξιωματούχος της Χαμάς, ανέφερε σήμερα πως η Οργάνωση προτίθεται να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας που θα προβλέπει – όπως υποστήριξε – μια απεριόριστη κατάπαυση του πυρός.

 

Χθες στον παλαιστινιακό θύλακα σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και 16 Παλαιστίνιοι, μέλη δυο οικογενειών, από αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε δύο σπίτια.

 

Ανοιχτό και το μέτωπο με τη Χεζμπολάχ. Εκτόξευσε σήμερα δεκάδες ρουκέτες εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν, σε αντίποινα για ισραηλινό πλήγμα στον ανατολικό Λίβανο.

 

 

Η εισβολή στη Ράφα πρέπει να αποτραπεί, τονίζει -σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη -στο Αl Jazeera, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Αναφερόμενος στις ειρηνευτικές προσπάθειες της χώρας μας ,επισήμανε ότι συνομιλεί με όλες τις πλευρές ,λέγοντας ότι «είμαστε εναντίον σε κάθε μορφή επιθετικότητας».

 

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επανέλαβε την ελληνική θέση υπέρ της λύσης των δύο κρατών, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την ανατολική Ιερουσαλήμ και τα σύνορα όπως ήταν πριν το 1967.

 

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν τω μεταξύ, ζήτησε τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αμυνας. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας.

 

Υπέρ “ισότιμων κανόνων για όλους” στο εμπόριο τάχθηκε ο Εμμανουέλ Μακρόν ,μετά την τριμερή συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ , ο πρόεδρος της Γαλλίας και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο Γάλλος Πρόεδρος πρόσθεσε μάλιστα πως ο «συντονισμός» με το Πεκίνο μπροστά στις «μεγάλες κρίσεις» στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή είναι «απολύτως αποφασιστικής σημασίας».

 

Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρόεδρος, εμφανίστηκε υπέρ της ενίσχυσης του “στρατηγικού συντονισμού” μεταξύ Κίνας και ΕΕ, και να παραμείνουν «εταίροι», με φόντο πάντως τις πολυάριθμες διαφορές, σε τομείς που εκτείνονται από το εμπόριο έως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

«Έχουμε συμφέρον να δείξουμε ότι η συνεργασία μας παράγει αποτελέσματα», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας την «πρόκληση» της «ουσιαστικής οικονομικής σχέσης» μεταξύ των Βρυξελλών και του Πεκίνου.

 

Άδεια πόλη σήμερα η Αθήνα, καθώς η επιστροφή των εκδρομέων του ΠΑΣΧΑ αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά από αύριο.

 

Κλειστά και αύριο Τρίτη του Πάσχα τα εμπορικά καταστήματα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Από την Τετάρτη, η αγορά επανέρχεται σε κανονικό ωράριο λειτουργίας.

 

Με πρόγραμμα Κυριακής και αργιών κινούνται σήμερα και αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο ανά 12 έως 15 λεπτά, ενώ για το Τραμ ανά 15 λεπτά. Για την Τετάρτη τα μέσα σταθερής τροχιάς θα διέρχονται ανά 12 λεπτά.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με αραιές νεφώσεις αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα