back to top
26.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

26.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Σε εξέλιξη οι συνομιλίες με τους διαμεσολαβητές

Διαβάστε επίσης

Αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθασε σήμερα στο Κάιρο από τη Ντόχα του Κατάρ για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αναφέρει ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή και πηγές από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Oυίλιαμ Μπερνς επέστρεψε σήμερα στο Κάιρο. Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει σύμφωνα με την πολιτική της να μην δημοσιοποιεί τα ταξίδια του διευθυντή της στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό ότι εάν συνεχιστεί η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Παράλληλα, το αιγυπτιακό μέσο Al-Qahera News που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών μετέδωσε ότι οι διαμεσολαβητές της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ διεξάγουν συζητήσεις σήμερα στο Κάιρο με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς με στόχο μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι αντιπροσωπείες του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζουν τις συνομιλίες τους με την αιγυπτιακή αντιπροσωπεία και την αντιπροσωπεία της Χαμάς» για να συζητήσουν για την κατάπαυση του πυρός, μετέδωσε το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης επικαλούμενο «υψηλόβαθμο αξιωματούχο» ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στην παρουσία ισραηλινής αντιπροσωπείας.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι η Ουάσινγκτον παραμένει αντίθετη σε μια μεγάλη χερσαία επίθεση στη Ράφα και θέλει να ξανανοίξει το συντομότερο δυνατόν το σημείο διέλευσης για την ανθρωπιστική βοήθεια στα αιγυπτιακά σύνορα, το οποίο έχει αποκλείσει ο ισραηλινός στρατός. Το Ισραήλ και η Χαμάς τόνισε ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν τα κενά που απομένουν για να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα