back to top
26.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

26.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυρά και βομβαρδισμούς στο κεντρικό και στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού τομέα, ειδικά στη Ράφα.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρηση στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, μέχρι οι δυνάμεις της Χαμάς στην περιοχή να καταστραφούν ή το ισλαμιστικό κίνημα να παραδώσει κάποιον από τους ισραηλινούς ομήρους που εξακολουθεί να κρατάει, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Το Κάιρο προειδοποίησε το Ισραήλ για τους κινδύνους κλιμάκωσης στο πλαίσιο μιας χερσαίας εισβολής στη Ράφα, μετέδωσε αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η τελευταία πρόταση εκεχειρίας που έκανε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις του Ισραήλ, και πρόσθεσε ότι η στρατιωτική πίεση συνεχίζει να είναι αναγκαία για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την κατασκευή προσωρινού τεχνητού λιμανιού για τη διευκόλυνση των παραδόσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας διά θαλάσσης, όμως δεν μπορεί να το εγκαταστήσει στην θέση του προς το παρόν εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε χθες στο Φανάρι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε ισλαμικό τέμενος.

«Μας στεναχωρεί πολύ που η Μονή της Χώρας μετατράπηκε σε τζαμί. Υπάρχουν πρότυπα και κανόνες για το πώς προστατεύονται τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και οφείλουν όλα τα κράτη να τις τηρούν », ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Δούκας είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη μετά τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της υγείας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

“Πρέπει η κυβέρνηση αντί να αποκαλεί τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους απλούς πολίτες «κάφρους» και «ανθρωπάκια», να τους αφουγκραστεί και να δώσει επιτέλους στον Έλληνα πολίτη την Υγεία ως δικαίωμα. Να μπορεί ο Έλληνας κι η Ελληνίδα να έχει δημόσια Υγεία ποιοτική. Αυτό είναι το οποίο πρέπει να κάνουμε”, είπε ο κ. Κασσελάκης

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης -στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο- επισκέπτεται σήμερα την Άρτα και τα Ιωάννινα όπου θα παραμείνει έως την Πέμπτη.

Στην Κρήτη περιοδεύει από σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός τα Χανιά.

Στη Γερμανία από τις 9 έως τις 11 Μαΐου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και ο έγκλειστος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης. Το αίτημά του που υποβλήθηκε στην διεύθυνση φυλακών Δομοκού έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Λαμίας.

Ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δήλωσε ανοικτός στη συζήτηση για την αποστολή συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία, μετά τις παραινέσεις της Γερμανίας σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO να διαθέσουν περισσότερα τέτοια μέσα στο Κίεβο.

Με πρόγραμμα Σαββάτου κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 12 λεπτά.

Στην αθλητική ενημέρωση:

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 81-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε μετά από δώδεκα χρόνια στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα κάνοντας το 3-2 στις νίκες.
Σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Φάιναλ φορ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη.
Στο ποδόσφαιρο, η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Κέρδισε με σκορ 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις, από το βράδυ πιο πυκνές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα