back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα σήμερα και αύριο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή για παιδιά και μωρά, ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και άτομα με χρόνιες αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και συνιστά περιορισμό των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους, χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες και καθαρισμό των επιφανειών με υγρό πανί, και ενυδάτωση με άφθονο νερό.

Το διήμερο αναμένονται και λασποβροχές, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ θα πέσει η θερμοκρασία κατά 8-9 βαθμούς Κελσίου.

Τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον οχήματος στον νότιο Λίβανο, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, την ώρα που το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον του στρατού στο βόρειο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση.

Ασταμάτητοι είναι την ίδια ώρα οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που στο Κάιρο, οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία ξανάρχισαν από χθες το πρωί, με αιγυπτιακό μέσο να μεταδίδει πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε κάποια σημεία.

Ταυτόχρονα συνεχή είναι και τα μηνύματα της Ουάσιγκτον προς το Τελ Αβίβ. Ο Τζο Μπάιντεν απείλησε για πρώτη φορά πως θα σταματήσει τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών σε περίπτωση μεγάλης χερσαίας επίθεσης στη Ράφα. Πολύ απογοητευτική η προειδοποίησή του, σχολίασε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

Η Ρωσία θα κάνει το παν προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση παγκόσμιων δυνάμεων, όμως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει, διαμήνυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Η Ιρλανδία, η Ισπανία και μια σειρά από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ ενδέχεται να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ιρλανδίας.

Σε κοινή πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό καλεί ο Αλέξης Χαρίτσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να σταθεί η Ελλάδα, όπως τονίζει, στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Με επιστολή του στους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας απευθύνει κάλεσμα για κοινό αίτημα με στόχο μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας θα μεταβεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση επιστρατεύει μπαλώματα δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος το πρωί το Κέντρο Υγείας στο Ρέθυμνο , όπου περιοδεύει. Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες επιβαρύνοντας με σημαντικό κόστος τους ασθενείς.

Στη Γερμανία από σήμερα έως και τις 11 Μαΐου ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θύμα βιασμού, κατήγγειλε ότι έπεσε χθες το βράδυ μια ανήλικη Βρετανίδα τουρίστρια η οποία διασκέδαζε μαζί με τους γονείς της, σε μπαρ στα Μάλια. Όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς ο δράστης της επιτέθηκε όταν πήγε στην τουαλέτα και μετά εξαφανίστηκε. Η 16χρονη σε κατάσταση σοκ μετέβη με την μητέρα στο αστυνομικό τμήμα. Μετά το υλικό των καμερών του καταστήματος η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη τον οποίον αναζητά.

Σήμερα ξεκινούν σταδιακά 75 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, από τη ΔΥΠΑ. Περισσότερα θα μας δώσει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και προηγείται κατά 30 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times. Στη δημοσκόπηση οι Εργατικοί συγκέντρωσαν ποσοστό 48% και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί 18%.

Μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Απόψε στις 10 υποδέχεται την Άστον Βίλα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Conference League, που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και την ΟΠΑΠ Αρένα.

Ενόψει της διοργάνωσης στις 29 Μαΐου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αύριο στις 9 το πρωί θα υποδεχτεί το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League στην πλατεία Κοτζιά, όπου από τις 9:30 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρόπαιο από κοντά και να φωτογραφηθούν. Από τις εννέα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο σημείο θα βρίσκεται και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 984 απ όπου θα μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική. 22 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα