back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

“Τοπόσημα” Με τον Πέτρο Μάρκαρη στον Ηλεκτρικό…

Διαβάστε επίσης

Παίρνουμε τον Ηλεκτρικό από τον Πειραιά και, με ραδιοφωνικό μηχανοδηγό το συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, κάνουμε νοητά όλη τη διαδρομή μέχρι την Κηφισιά, συζητώντας για την περιοχή κάθε σταθμού, για τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά και για το πώς άλλαξε στα χρόνια.

Αυτό το Σάββατο 11 Μαΐου στις 10 το πρωί, ο Πέτρος Μάρκαρης υποδέχεται τον Αθήνα 9,84 και μιλά στον Πάνο Πολυζωΐδη με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του «Η Αθήνα της μιας διαδρομής».

Η εκπομπή «Τοπόσημα» προσπαθεί να αναπλάσει ραδιοφωνικά την αίσθηση, τη ζωή, το ρυθμό, την ιστορία της Αθήνας, εστιάζοντας σε ένα κομμάτι της κάθε φορά, μέσα από τη φωνή των ίδιων των κατοίκων της.

Ο Πάνος Πολυζωΐδης συνομιλεί με Αθηναίους, όχι απαραίτητα γεννημένους και μεγαλωμένους στην Αθήνα, αλλά και ανθρώπους που επέλεξαν την πόλη ή που η ζωή έφερε εδώ, που την έκαναν δική τους πόλη, για λίγο ή για πάντα.

Ο Αθήνα 9,84 βγαίνει από το στούντιο και φέρνει τα μικρόφωνά του επί τόπου, στο σημείο που οι καλεσμένοι επιλέγουν. Δημόσια πρόσωπα ή και λιγότερο γνωστά, που προέρχονται από όλους του χώρους δραστηριότητας, από την τέχνη, τα γράμματα, τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τον αθλητισμό, μιλούν για τη ζωή τους μέσα από αναφορές στον αστικό χώρο όπου αυτή εξελίσσεται.

«Τοπόσημα», μία ραδιοφωνική Αθηναιογραφία με τον Πάνο Πολυζωΐδη, στον Αθήνα 9,84, κάθε Σάββατο στις 10 το πρωί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα