back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

«Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ επιστρέφει ήδη από το Κάιρο και θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας», ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ, ενώ ένας ακόμη γύρος συνομιλιών έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς έκρινε σήμερα, μετά την αναχώρηση της αντιπροσωπείας της από την Αίγυπτο, όπου διεξήχθησαν έμμεσες διαπραγματεύσεις, πως «η μπάλα βρίσκεται πλέον εντελώς στο γήπεδο» του Ισραήλ όσον αφορά τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίστηκε να αγνοεί την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν ορισμένες προμήθειες όπλων στο Ισραήλ αν επιτεθεί στη Ράφα. «Όπως έχω ξαναπεί, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ «θα μείνει μόνο του» αν χρειαστεί.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διαθέτουν αρκετά όπλα και πυρομαχικά για τις επιχειρήσεις τους στη Ράφα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπός τους, αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί.

Άγρια δολοφονία χθες στον Βύρωνα. Ένας 32χρονος άνδρας αλβανικής υπηκοότητας έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς, λίγο μετά τις 9 και μισή το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη.

Δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο 32χρονος και άρχισαν να πυροβολούν. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδηγός, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεση και ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες προβλέπουν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μετεωρολόγοι. Ο καιρός προβλέπεται άστατος και το Σάββατο, ενώ βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Λόγω της επανεμφάνισης της αφρικανικής σκόνης, ο ΕΟΔΥ συστήνει επαγρύπνηση και μέτρα προστασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Στον μεγάλο Τελικό της Γιουροβίζιον 2024 στις 11 Μαΐου προκρίθηκε με το «Ζάρι» η Μαρίνα Σάττι. Συνολικά δέκα χώρες από τις 16 που διαγωνίστηκαν στον Β’ Ημιτελικό κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο «ρύθμισης» που θα επιτρέπει την απέλαση με ταχείες διαδικασίες προσώπων που έχουν υποβάλει αιτήσεις να τους χορηγηθεί άσυλο, αλλά κρίνεται πως εγείρουν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-0 της Άστον Βίλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και έχοντας κερδίσει 4-2 στο πρώτο ματς «σφράγισε» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου στις 29 Μαΐου θα αντιμετωπίσει στην OPAP Arena τη Φιορεντίνα.

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους! Μετά την πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final 4 της Eυρωλίγκα, η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!», εγραψε στο Twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη μεγάλη πρόκριση και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Ενόψει του τελικού της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας υποδέχεται στις 9 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά το Κύπελλο του UEFA Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.
Το βανάκι του Αθήνα 9.84 θα βρίσκεται εκεί και θα εκπέμπει ζωντανά από τις εννέα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με πολλή μουσική και εκλεκτούς καλεσμένους.
Σημειώνεται ότι, από τις 9 και μισή το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρόπαιο από κοντά και να φωτογραφηθούν με αυτό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14ρις έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα