back to top
31.9 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

31.9 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία.

Επιθέσεις στη Ράφα, την πόλη της Γάζας και τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.

«Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας» επαναλαμβάνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέναντι στην αμερικανική προειδοποίηση για πάγωμα της αποστολής όπλων στο Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωνε πως οι δυνάμεις του έχουν αρκετά όπλα και πυρομαχικά για να φέρουν σε πέρας “την αποστολή στη Ράφα”. Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 50 Παλαιστίνιους μαχητές στην ανατολική Ράφα.

«Η μπάλα βρίσκεται πλέον εντελώς στο γήπεδο του Ισραήλ» λέει η Χαμάς, μετά την αποχώρηση των αντιπροσωπειών από το Κάιρο.

Ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, που συμμετείχε ενεργά στις συνομιλίες, επιστρέφει στις ΗΠΑ. Οι προσπάθειες των χωρών που μεσολαβούν για κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται, μεταδίδει πάντως το αιγυπτιακό μέσο Αλ Καχέρα, με σκοπό – όπως αναφέρει – να υπάρξει “σύγκλιση απόψεων” των αντιμαχόμενων πλευρών.

Εορταστικό κλίμα στην πλατεία Δημαρχείου, όπου βρίσκεται το κύπελλο του Europa Conference League, ενόψει του τελικού της διοργάνωσης που φέτος φιλοξενείται στις 29 Μαΐου στο γήπεδο ΟΠΑΠ Αρένα στη Νέα Φιλαδέλφεια, και της μεγάλης ιστορικής μάχης που θα δώσει ο Ολυμπιακός για τον τίτλο, με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Σε «συναγερμό» βρίσκονται ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ ενόψει του τελικού και γίνονται συσκέψεις για επανασχεδιασμό των μέτρων εξαιτίας και των απειλών του ISIS σε τέτοιες διοργανώσεις.

Κάλεσμα από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στους φιλάθλους στην πλατεία Δημαρχείου ως τις 8 το βράδυ για να δουν από κοντά το τρόπαιο και να βγάλουν φωτογραφίες.

Εκεί βρίσκεται και το βανάκι του Αθήνα 9.84, εκπέμποντας ζωντανά.

Μιλώντας στον σταθμό μας, ο κ. Δούκας συνεχάρη τον Ολυμπιακό και εξέφρασε την ευχή ως Δήμαρχος να διοργανώσει και τελικό Champions League στο Βοτανικό, προαναγγέλλοντας μάλιστα πως η Αθήνα θα το διεκδικήσει όταν κατασκευαστεί το γήπεδο.

Η πλατεία Κοτζιά θα είναι στο επίκεντρο της γιορτής επί δύο ημέρες, στις 28 και 29 Μαΐου, όπως είπε στον Αθήνα 9.84 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΟ Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Ανέφερε ότι προγραμματίζονται μεγάλες εκδηλώσεις και fan meeting festival, με διάφορες δράσεις, γήπεδα 5χ5 και αστέρες του ποδοσφαίρου. Και άλλα σημεία της πόλης, όπως το Θησείο, θα είναι μέρος των εκδηλώσεων.

“Η πόλη, η ΕΠΟ και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τη διοργάνωση” τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου και ευχαρίστησε τον δήμο Αθηναίων και προσωπικά τον Χάρη Δούκα για την άψογη, όπως είπε, συνεργασία.

Συγχαρητήρια μηνύματα για τον ερυθρόλευκο άθλο από τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους!», έγραψε στο Χ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Τι εβδομάδα! Η Ελλάδα που αγωνίζεται, ιδρώνει τη φανέλα και κερδίζει”, ανέφερε σε ανάρτησή του στην ίδια πλατφόρμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού και από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η Αλβανική μαφία εκτιμά η Αστυνομία ότι βρίσκεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση με πυροβολισμούς στον Βύρωνα χτες στις 9 και μισή το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη με θύμα 32χρονο αλβανικής υπηκοότητας. Δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν το αυτοκίνητο με τον 32χρονο, παλιό γνώριμο των αρχών και άνοιξαν πυρ. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδηγός και σύντροφος του θύματος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη σκηνή της δολοφονίας είδε το παιδί τους.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί, έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.

Μήνυμα απέναντι στη χαλαρή ψήφο έστειλε από τη Χίο όπου περιοδεύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με πολίτες στον πεζόδρομο της οδού Απλωταριάς.

«Η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή είναι τώρα και όχι κάποτε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο και σε μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Πυρά στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του χθες στα Ανώγεια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Το βράδυ ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί το Ηράκλειο.

Στη Γερμανία έως και την Κυριακή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Το πάγωμα της έκδοσης των οικοδομικών αδειών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εγκριθεί στην συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα. Η ενέργεια είχε προαναγγελθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ως αντίδραση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που φέρνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός καθώς αυξάνει τα ύψη των κτιρίων που πρόκειται να κατασκευαστούν στην πρωτεύουσα.

Στην τοποθέτηση πανό στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, ενώ στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με αίτημα την διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης και του συνόλου των θέσεων εργασίας.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, από την Δευτέρα 850 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και 100 των εργολαβιών, συνολικά 950, θα μεταφερθούν στο ταμείο ανεργίας. Μάλιστα για τους 100 απασχολούμενους στις εργολαβίες δεν προβλέπονται ούτε προγράμματα ανεργίας.

Σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργό Εργασίας, ΚΥΑ παρέχει τη δυνατότητα στους άνω των 55 ετών να εργαστούν έως επτά έτη σε δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση. Ειδική πρόνοια υπάρχει και για όσους είναι έως 54 ετών, στους οποίους έχουμε εξασφαλίσει εργασία για δύο έτη σε φορείς του δημόσιου τομέα».

Ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης, ένα αεροβόλο πιστόλι και περισσότερα από 30.000 ευρώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης δύο 28χρονων στην περιοχή των Συκεών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις του This is Athens – το φεστιβαλ πόλης του Δήμου Αθηναίων: Αυριο Σαββατο ξεναγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη του Α’ Κοιμητηρίου.

 

Εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, έκθεση με σπάνια κεραμικά και αφίσες του Πικάσο, με τίτλο “Pablo Picasso“. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ροϊλό, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, που μίλησε στην ΕΡΤ πρόκειται για ένα σημαντικό μέρος μιας παγκοσμίου φήμης συλλογής με έργα του Πικάσο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 19 βαθμοί Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα