back to top
22.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

22.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 10-05-2024

Διαβάστε επίσης

Το μελάνωμα είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος. Η έγκαιρη διάγνωση αλλάζει εντελώς το τοπίο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες για θεραπεία.

Τα σχετικά στοιχεία από τις ΗΠΑ είναι χαρακτηριστικά:

Εκτιμάται ότι το 2024 πάνω από 100 χιλιάδες Αμερικανοί θα διαγνωστούν με μελάνωμα

Περίπου 1 στους 50 Αμερικανούς διαγιγνώσκεται με μελάνωμα στη διάρκεια της ζωής του

Κάθε ώρα, ένας άνθρωπος πεθαίνει από μελάνωμα

Το μελάνωμα είναι ο τρίτος συχνότερα διαγνωσμένος καρκίνος στις ηλικίες μεταξύ 25 και 39 ετών

Ωστόσο, η έγκαιρη αφαίρεση του μελανώματος σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε πλήρη ίαση

Στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 2020 υπήρξαν 1.313 νέες περιπτώσεις μελανώματος με τη νόσο να αποτελεί τη 14η πιο συχνή κακοήθη νεοπλασία στον ελληνικό πληθυσμό.

Οι περισσότερες περιπτώσεις μελανώματος οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο – ή σε χρήση solarium. Η βλάβη μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε σημεία του σώματος που δεν εκτίθενται τόσο έντονα στον ήλιο, όπως οι παλάμες ή τα πέλματα, ο βολβός των ματιών ή κάτω από τα νύχια, γεγονός που υποδεικνύει ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες», τονίζει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

Ο Μάιος έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία συνεργάζεται με εξειδικευμένους δερματολόγους οι οποίοι προσφέρουν στις 20 Μαΐου δωρεάν εξέταση σπίλων, κατόπιν ραντεβού.

Εάν επιθυμείτε δωρεάν εξέταση από τους δερματολόγους της Cosmetic Derma Medicine, καλέστε άμεσα στο 210 6980451 και ενημερωθείτε που πραγματοποιείται ο έλεγχος σπίλων. Η δωρεάν εξέταση ισχύει για τη Δευτέρα 20 Μαΐου, κατόπιν ραντεβού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα