back to top
26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η FIFA δεν θα επανεξετάσει το format του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Διαβάστε επίσης

Η FIFA δεν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμού του νέου format του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες, όπως ανέφερε την Παρασκευή (10/5) η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, παρά το γεγονός πως η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών FIFPRO και η Παγκόσμια Ένωση Λιγκών (WLA) απείλησαν με νομικές ενέργειες εάν δεν επανεξεταστεί το σχέδιο.

Η FIFPRO και η WLA εξέφρασαν την ανησυχία τους την περασμένη εβδομάδα για τον διευρυμένο ανταγωνισμό και το πού «βαρύ» πρόγραμμα σε επιστολή που απευθυνόταν στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και στον Γενικό Γραμματέα Ματίας Γκράφστρομ.

Η επιστολή τους ανέφερε ότι το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό καλεντάρι είναι πλέον «τρομερά κορεσμένο» και ότι τα εθνικά πρωταθλήματα δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά τους αγώνες τους, ενώ οι παίκτες ωθούνται πέρα από τα όριά τους, με σημαντικούς κινδύνους τραυματισμών.

Σε απάντηση, η FIFA απέρριψε τους ισχυρισμούς τους πως έλαβε μονομερείς αποφάσεις για να ωφελήσει τις διοργανώσεις της στο διεθνές ημερολόγιο. Στην επιστολή που είδε το Reuters, ο Γκράφστρομ δήλωσε ότι έχουν τακτικά συνεργασίες με τους ενδιαφερόμενους για το θέμα του Διεθνούς Ημερολογίου Αγώνων (IMC).

Ο Γκράφστρομ πρόσθεσε επίσης ότι τόσο η FIFPRO όσο και η WLA συμμετείχαν σε συζητήσεις για το μέλλον του ημερολογίου το 2021 και το 2022.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απόψεις που εξέφρασαν η FIFPRO και η WLA κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαβούλευσης επηρέασαν το IMC σε τέτοιο βαθμό που ήταν πιο κοντά -και από πολλές απόψεις ουσιαστικά ταυτόσημες- με την έκδοση που υπήρχε ήδη στο παρελθόν, σε αντίθεση με την έκδοση που προτάθηκε στην αρχή της διαβούλευσης», τόνισε ο Γκράφστρομ.

«Συνεπώς, δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει πιο ξεκάθαρη απόδειξη πως όχι μόνο πραγματοποιήθηκε μια πραγματική διαβούλευση αλλά και ότι οι απόψεις τους ελήφθησαν σοβαρά υπόψη κατά τη διάρκεια αυτής της διαβούλευσης».

Οι αρχές για την περίοδο IMC 2025-2030 εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ το ίδιο το καλεντάρι εγκρίθηκε από το Συμβούλιο τρεις μήνες αργότερα.

Ωστόσο, ο Γκράφστρομ είπε ότι η FIFA ήταν έτοιμη να καθίσει τόσο με την FIFPRO όσο και με την WLA για να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα κατά τη διάρκεια του εφετινού καλοκαιριού.

Εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 32 ομάδων που πρόκειται να φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο χρόνο από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου και οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα επεκταθούν σε 36 ομάδες από την επόμενη σεζόν.

Η FIFPRO και η WLA θέλουν να εκφράσουν επίσημα όλες τις ανησυχίες τους ενώπιον του Συνεδρίου της FIFA στη συνάντηση μεταξύ των 211 ομοσπονδιών μελών στις 17 Μαΐου στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα