back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Σε χρόνο-εξπρές οι επιστροφές φόρου σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Μετά τα φυσικά πρόσωπα που εφόσον είναι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος το πολύ σε μια εβδομάδα μετα την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και σε σχετικά σύντομο χρόνο εφόσον προηγείται συμψηφισμός με τυχόν οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ ,σειρά τώρα παίρνουν από την ΑΑΔΕ οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δικαιούνται επιστροφής φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ.

Στην περίπτωσή τους η εφορία,εφόσον είναι δικαιούχοι, θα τους πιστώνει αμέσως τις επιστροφές φόρου και ΦΠΑ, με βάση όμως κριτήρια και προϋποθέσεις,όπως ότι π.χ δεν είχαν φορολογικά παραπτώματα στο παρελθόν.

Οι όλες διοικητικές διαδικασίες για επιστροφές φόρου ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις,θα διενεργούνται μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, της ηλεκτρονικής υποβολής και της διαδικασίας ανάλυσης κινδύνου για τις αιτήσεις επιστροφής.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι α) οι επιστροφές ΦΠΑ, που σήμερα καθυστερούν ανεπίτρεπτα ,να διενεργούνται το αργότερο σε 3 μήνες για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων β)να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της απάτης σε επιστροφές ΦΠΑ και γ) οι επιστροφές φόρων να γίνονται,χωρίς έλεγχο,στο 97% των αιτήσεων.

Για φέτος, όπως εκτιμάται,είναι να ολοκληρωθούν επιστροφές φόρων σε δικαιούχους/ες επαγγελματίες και επιχειρήσεις συνολικού ύψους 6,58 δισ.ευρώ.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα