back to top
26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στις 17/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία – Στις 18/5 οι εξετάσεις για τα Πρότυπα

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία καθώς την Παρασκευή 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά και μία ημέρα αργότερα οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία.

Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις της Α΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των Πρότυπων Σχολείων καθώς και στις αντίστοιχες τάξεις των Εκκλησιαστικών Σχολείων. Μία ημέρα πριν, στις 17 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία.

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Πρότυπα θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου – πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία θα εξεταστούν επιπλέον στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Η τελική κατανομή των υποψηφίων Πρότυπων και Εκκλησιαστικών Σχολείων σε εξεταστικά κέντρα καθώς και η ενημέρωσή τους για το Εξεταστικό Κέντρο που εξετάζονται θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των αιτήσεων και μέσω sms από 14 έως 15.5.2024 και αναρτάται στην ιστοσελίδα κάθε εξεταστικού κέντρου.

Μετά τις ημερομηνίες αυτές, οι γονείς οφείλουν να ελέγξουν και να εκτυπώσουν την αίτησή τους για να την προσκομίσουν την ημέρα των εξετάσεων μαζί με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα για όσους υποψηφίους έχουν κλείσει τα 12 έτη, πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από Κ.Ε.Π για τους υποψηφίους κάτω των 12 ετών ή διαβατήριο για όλους τους υποψηφίους.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά διενεργείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου ή δικηγόρου και με δυνατότητα παράστασης Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικών Σχολείων.

Μέσω κατάλληλου λογισμικού (ηλεκτρονική κληρωτίδα) κληρώνεται και αποδίδεται ένας τυχαίος μοναδικός Αριθμός Προτεραιότητας για κάθε υποψήφιο για τα Πειραματικά Σχολεία (Α.Π.ΠΕΙ.Σ.). Τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, διαχείριση, λειτουργία και εφαρμογή του λογισμικού της ηλεκτρονικής κληρωτίδας του ως άνω λογισμικού, καθώς και του λογισμικού για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε Πειραματικό Σχολείο έχει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα