back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

“Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στη σκανδάλη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Αναφερόμενος στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, την χαρακτήρισε ως προκλητική ενέργεια και τόνισε ότι θα ζητήσει την αντιστροφή της απόφασης.

Για την αυριανή επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “Το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα από ό,τι θα έπρεπε, ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος λίγο πριν τις Ευρωεκλογές”. Τέλος, για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «Είναι πραγματικό πρόβλημα όχι μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει στην Ευρώπη στην Αμερική”.

“Έχω δεσμευθεί ότι θα επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας για μια καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο Mega κατά τη διάρκεια της σημερινής του περιοδείας σε περιοχές των βορείων προαστίων.

“Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι βιώνει την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αλαζονεία της κυβέρνησης της ΝΔ”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα στέγασης.

Την οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εγκαινίασε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου , την αποκατάσταση της οποίας ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση.«Με χαρά και συγκίνηση εγκαινίασα την ανακαινισμένη Οικία Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, έργο που ανέλαβε και υλοποίησε με ιδιαίτερη φροντίδα το Ίδρυμα Ωνάση», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Η ανάδειξη αυτού του χώρου, όπου ακόμη κυκλοφορεί το πνεύμα της μοναδικής καβαφικής ποίησης, αποτελεί μέγιστη προσφορά όχι μόνο στην ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας και στους Έλληνες μελετητές και λάτρεις του καβαφικού έργου, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα, που αναγνώρισε στους στίχους του έναν μεγάλο ποιητή του 20ου αιώνα».

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών σε βάρος του πατέρα που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια στην Βραυρώνα, αλλά και της μητέρας. Ειδικότερα, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ενώ δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της μητέρας του μωρού, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η EBU για τον τρόπο που θα γίνει η ψηφοφορία για τις 25 χώρες που θα διαγωνιστούν στην αποψινή διοργάνωση της Eurovision, μετά και τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και του τραγουδιστή της Joost Klein. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Δεν θα δοθεί κανένας βαθμός στην Ολλανδία από το κοινό. Οι θεατές στην Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον Μεγάλο Τελικό και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει».

Στην πλατεία Κοτζιά θα βρίσκεται και σήμερα, ως τις 8 το βράδυ, το κύπελλο του Europa Conference League, με απόφαση της ΕΠΟ, ενόψει του τελικού της διοργάνωσης, στις 29 Μαΐου στην ΟΠΑΠ Αρένα και της ιστορικής μάχης που θα δώσει ο Ολυμπιακός για τον τίτλο, με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Για την 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ στις 8 παίζουν:

Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης.

ΠΑΣ Γιάννινα- Βόλος.

ΟΦΗ-Παναιτωλικός και

Πανσερραϊκός- Κηφισιά.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

 

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα