back to top
30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την αντίδραση Αθήνας και της ΕΕ προκάλεσε το γεγονός ότι η νεοεκλεγείσα Προέδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, όταν κατά την τελετή ορκωμοσίας της αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», με αποτέλεσμα η Ελληνίδα πρέσβης στα Σκόπια να εγκαταλείψει την αίθουσα.

Για ‘’κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και του Συντάγματος της γείτονος χώρας, το οποίο έχει εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις’’ έκανε λόγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και διαμήνυσε ότι ‘’τόσο η περαιτέρω πρόοδος στις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών όσο και η ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών’’.

Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια και από την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: “Ο πλήρης σεβασμός των δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι υψίστης σημασίας για να συνεχίσει η Βόρεια Μακεδονία την επιτυχή πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ’’ έγραψε στον λογαριασμό της στα social media.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Στέφανος Κασσελάκης υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών και εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ‘’Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε στην πλάτη της όλη την Ελλάδα στη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που εσείς φοβόσασταν να στηρίξετε την πάγια εθνική θέση, μη χάσετε εθνικιστικά ψηφαλάκια. Ένας πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φοβικούς Ελλαδέμπορους’’ είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ιστορία και στο μέλλον του λαού της».

Με ένθεν και κείθε μηνύματα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος δίνουν το στίγμα της αυριανής τους συνάντησης στην Άγκυρα..

Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί ακόμη και σε περιόδους έντασης” αναφέρει στην τουρκική Μιλιέτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει ‘’ Ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να προχωρήσουμε με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορούμε να διαφωνούμε με πολιτισμένο τρόπο».

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής ο Ταγίπ Ερνογάν δηλώνει ότι “ζητήματα κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο ούτε εμποδίζουν την πρόοδό του και σημειώνει οι διαφορές των δύο χωρών πρέπει να επιλύονται ως πακέτο προκειμένου όπως είπε να μην μεταφέρουμε προστριβές στις μελλοντικές γενιές’’

‘’Θέματα κυριαρχίας δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου’’ ξεκαθαρίζει ο υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και διαμηνύει: ‘’Η κυριαρχία είναι ένα αναφαίρετο, αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της χώρας και εξ αυτής πηγάζουν και όλα τα σημαντικά θέματα που ανάγονται στην υπόσταση του κράτους’’

Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία ξεκινά από το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελλάκης.

“Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρή δημοκρατική παράταξη για να έχει η ΝΔ αντίπαλο, ο οποίος στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορεί να τη νικήσει”, δήλωσε από τις Μοίρες Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 7 και μισή το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στο Σύνταγμα.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη στην Αθήνα. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται κι άλλα μέλη της σπείρας.

Στους 143 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Ρίο Γκράντε ντο Σολ στη Βραζιλία. Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα, ενώ σύμφωνα με τις αρχές η αντιμετώπιση των συνεπειών θα κοστίσει περισσότερα από 2,5 δις δολάρια.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε στις 8 σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 23,6 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα