back to top
30.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την Άγκυρα επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο – όπως λέει ο ίδιος – με δηλώσεις του στην τουρκική Μιλιέτ ‘’να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών πρέπει ακόμη και σε περιόδους έντασης” ενώ αναφορικά στα επίμαχα θέματα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν δεν επιλυθούν, μπορούμε να διαφωνούμε με πολιτισμένο τρόπο».

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο στις τέσσερις μετά το μεσημέρι, ενώ στις πέντε θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου. Πριν την αποχώρησή του από την Τουρκική πρωτεύουσα ο κ Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο με τον Τούρκο Πρόεδρο. Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γερπατετρίτη: ‘’Θέματα κυριαρχίας δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου’’

Από πλευράς του, ο μιλώντας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε μεν ότι “ζητήματα κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο σημείωσε ωστόσο ότι οι διαφορές των δύο χωρών πρέπει να επιλύονται ως πακέτο προκειμένου όπως είπε να μην μεταφέρουμε προστριβές στις μελλοντικές γενιές’’..

Συνεχίζεται ο σάλος μετά το διπλωματικό ατόπημα της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, όταν κατά την τελετή ορκωμοσίας της αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία».

‘’Η περαιτέρω πρόοδος στις διμερείς σχέσεις όσο και η ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών’’ διαμήνυσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας λόγο για κατάφορη εκτροπή του Συντάγματος της γείτονος..

Θέμα ενταξιακής πορείας έθεσε και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: “Ο πλήρης σεβασμός των δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι υψίστης σημασίας για να συνεχίσει η Βόρεια Μακεδονία την επιτυχή πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ’’ έγραψε στον λογαριασμό της στα social media. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση της εκπροσώπου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Ναμπίλα Μασράλι

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας: ‘’ Με την πρώτη της φράση προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας» σχολίασε το Αλβανικό κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ένταση και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να υπεραμύνεται της συμφωνίας των Πρεσπών και να μιλά για έναν πατριωτικό ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φοβικούς Ελλαδέμπορους που καταψήφισαν τη Συμφωνία..

‘’Για αναμενόμενη ενέργεια, που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό από το εθνικιστικό VMRO και υλοποιήθηκε σε μηδενικό χρόνο” έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάτζος και πρόσθεσε ότι αναμένει τις ενέργειες της κυβέρνησης τόσο σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και στο ΝΑΤΟ και άλλους οργανισμούς.
Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελλάκης. “Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρή δημοκρατική παράταξη για να έχει η ΝΔ αντίπαλο”, δήλωσε από τις Μοίρες Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στα εγκαίνια κεντρικού εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στο Σύνταγμα παραβρίσκεται ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τις συνθήκες θανάτου ενός 47χρονου διερευνά η αστυνομία Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε τον τελευταίο μήνα.. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν συνεπής στις πληρωμές του, ενώ έβγαινε από το δωμάτιο μόνο για να πάρει κάτι από την τραπεζαρία. Προς στιγμήν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικές ενέργειας.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται στον εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αύριο τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 23 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα