back to top
28.6 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

28.6 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στην Αττική οδό, μετά τον κόμβο Φυλής μέχρι τον κόμβο Μεταμόφωσης, λόγω ατυχήματος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο στο ύψος του κόμβου Μεταμόρφωσης. Κλειστή η δεξιά λωρίδα.

Συνελήφθη 36χρονος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από γήπεδο στου Ρέντη. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Στις 3.30 το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και δηλώσεις των δύο ηγετών. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος πρόεδρος.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στόχος είναι να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας σε ανώτατο επίπεδο, να διατηρηθεί η πρόοδος που έχει υλοποιηθεί, και να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης 15 υπογεγραμμένων συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της βίζας για 10 ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα θέσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας και το ζήτημα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

‘’Θέματα κυριαρχίας δεν μπορούν να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου”, ξεκαθάρισε ο Υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά τη συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Καθημερινή, στην οποία επιμένει σε συνολική λύση στις διαφωνίες των δύο πλευρών.

Αντιδράσεις της Αθήνας και των Βρυξελλών, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση μετά την κίνηση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, να αποκαλέσει τη χώρα της Μακεδονία κατά την τελετή ορκωμοσίας της.

Ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στα social media, χαρακτηρίζει «παράνομη και ανεπίτρεπτη» την προκλητική επιλογή – όπως τονίζει – της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραβεί το επίσημο κείμενο του όρκου της και να αποκαλέσει τη χώρα της με διαφορετικό όνομα.

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται με βίντεο που ανάρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης παραθέτοντας παλαιότερες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. «Με αυτήν τη φρασεολογία, με αυτήν την πολιτική απάτη, έπαιξαν στα ζάρια ένα εθνικό θέμα για μερικές χιλιάδες ακροδεξιές ψήφους. Εύχονταν να βγει το VMRO. Καλλιέργησαν ελπίδες στους εθνικιστές της άλλης πλευράς ότι θα ακυρώσουν μαζί τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα το παρακαλούν να τηρήσει τη συμφωνία», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο Μητσοτάκης να φέρει άμεσα στην βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών” ζητά με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά. Ταυτόχρονα κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών της Βόρειας Μακεδονίας που σήμερα αμφισβητούν στην πράξη τη Συμφωνία.

Τη στάση της Σιλιάνοφσκα καταδίκασαν χθες η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ καθώς και η εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Ναμπίλα Μασράλι, υπενθυμίζοντας πως ο δρόμος της χώρας προς την Ένωση περνά μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως στην Ράφα, την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται να εορτάσει την 76η επέτειο της ίδρυσής του, σε συνθήκες πολέμου.

Μια ευρείας έκτασης ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα προκαλούσε «χάος» και «αναρχία», χωρίς να οδηγήσει στην εξάλειψη της Χαμάς, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας στο δίκτυο NBC.

Ολονυκτια διαμαρτυρία για τον πόλεμο στην Γάζα πραγματοποιούν από τις 8 το βράδυ φοιτητές στα Προπύλαια.

Δικογραφία σε βάρος 50χρονου στη Θεσσαλονίκη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και γενετήσιες πράξεις με θύμα την 12χρονη κόρη της συντρόφου του. Προηγήθηκε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων από την θεία του παιδιού.
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας. Όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στόχος του μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο Σωμάτων για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και γενικά με την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλουν σε 57.348 δικαιούχους ο ΕΦΚΑ και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, από σήμερα ως και την Παρασκευή.

Ανώτερο δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε σήμερα τον χαρακτηρισμό “εν δυνάμει εξτρεμιστικό” για το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, γεγονός που δίνει στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών το δικαίωμα παρακολούθησης του κόμματος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.  Η θερμοκρασία σήμερα στην Αθήνα θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα