back to top
27.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

27.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Χ. Κάτσικας: Η Ελλάδα είχε ζωή και πριν από την ΕΕ και θα έχει ζωή και μετά την ΕΕ

Διαβάστε επίσης

«Ο λόγος που κατεβαίνουμε στις ευρωεκλογές είναι να διαδώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις θέσεις μας συζητώντας με τους εργαζόμενους και με κάθε έναν που θέλει να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και  των υποτακτικών της», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο,  ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός, αναλυτής εκπαιδευτικών θεμάτων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Μ-Λ ΚΚΕ.

«Είμαστε η μόνη οργάνωση στην Ελλάδα η οποία λέει καθαρά και ξάστερα: έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είχε ζωή και πριν από την ΕΕ»

«Η ύπαρξή μας στην ΕΕ μόνο δεινά έχει φέρει. Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν έχουμε να αναδείξουμε ένα βασικό ζήτημα, ότι το προπαγανδιστικό ιδεολόγημα που θέλει να τρομοκρατήσει το λαό μας, για το τι θα πάθει η Ελλάδα αν βγει από την ΕΕ, είναι ένα σόφισμα το οποίο έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις δραματικές συνέπειες που υφίσταται ο λαός μας με το να είναι η Ελλάδα στην ΕΕ. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί τρία βάρβαρα μνημόνια, έχουμε εκατοντάδες αντιλαϊκές διατάξεις από την ΕΕ, στους μισθούς, στις συντάξεις, στο ωράριο εργασίας. Ο λαός δεν έχει κερδίσει τίποτα από την ΕΕ, οι μόνοι που έχουν κερδίσει είναι μια χούφτα μεγαλοκεφαλαιούχων που ξεκοκαλίζουν τα κοινοτικά προγράμματα και είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να μας πείσουν ότι χωρίς την ΕΕ η Ελλάδα δεν έχει ζωή. Η Ελλάδα είχε ζωή και πριν από την ΕΕ και μπορεί να έχει ζωή και μετά την ΕΕ»

Ζήτημα πολυφωνίας και ισότιμης προβολής των κομμάτων

«Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχουμε τις τηλεοπτικές κοκορομαχίες. Από τη μία είναι η ΝΔ που μέσω των ευρωεκλογών προσπαθεί να διατηρήσει την κυβερνητική εξουσία και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν για το ποιος θα πάρει τη δεύτερη και τρίτη θέση ως αντιπολίτευση. Εμείς από την άλλη δεν έχουμε αυταπάτες στο ζήτημα της πολυφωνίας και της ισότιμης προβολής των κομμάτων. Μόνο όταν έχουμε εκλογές και ευρωεκλογές μας δίνουν, αναγκαστικά, έναν μικρό χρόνο και αυτός ο χρόνος είναι ανάμεσα  στις 2 με 3 τα ξημερώματα…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα