back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Α. Τζανακόπουλος: Πολιτικά ηλίθιο να καταγγείλεις τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε ως μια από τις καλύτερες διμερείς συμφωνίες, που η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, ο καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Αντώνης Τζανακόπουλος.

Απαξίωση της Συμφωνίας 

«Δυστυχώς την απαξίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τη βλέπουμε πολλά χρόνια τώρα. Ας αναρωτηθούμε όμως, αν και την απάντηση τη ξέρουμε, γιατί η κυβέρνηση έχει αφήσει να απαξιωθεί με αυτόν τον τρόπο μια Συμφωνία η οποία είναι παράδειγμα στις διεθνείς σχέσεις και την οποία τη διδάσκουμε ως παράδειγμα για την επίλυση διαφορών» .

Πολιτικά ηλίθιο να καταγγείλεις τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ‘Άδωνι Γεωργιάδη για καταγγελία της Συμφωνίας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ήταν πολιτικά ηλίθιο να προχωρήσουν σε καταγγελία της Συμφωνίας. ‘Οποιος μιλάει για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι καταστροφικός για τη χώρα μας και θα πρέπει να απομακρυνθεί από οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα».

Δέσμιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ακροδεξιού λαϊκισμού

«Η Συμφωνία έχει 20 άρθρα από τα οποία τα 10 και περισσότερα, αφορούν την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης προκειμένου η Συμφωνία να είναι μια βάση ενός καινούριου τύπου διμερών σχέσεων και είναι προφανώς προς όφελος της Ελλάδας. Όλα όμως έχουν αφεθεί στην μοίρα τους από την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δέσμιος, παρά τη φιλελεύθερη εικόνα που θέλει να παρουσιάζει προς τα έξω, του ακροδεξιού λαϊκισμού και έχει και τους χειρότερους εκπροσώπους του ακροδεξιού λαϊκισμού μέσα στο κόμμα του και στην κυβέρνησή του».

Οι Διεθνείς Συμφωνίες αντέχουν στον χρόνο αλλά καταρρέουν αν τις αφήνουμε στην τύχη τους

«Οι Διεθνείς Συμφωνίες αντέχουν στο χρόνο ωστόσο αν κάθε Συμφωνία αφήνεται στην τύχη της κάποια στιγμή καταρρέει εν τοις πράγμασι. Αν συνεχίσουν τα γεγονότα να οδεύουν με αυτόν τον τρόπο και δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή σύντομα, προφανώς τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα