back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Αρβανίτης: Επικίνδυνη και αντιφατική η πολιτική της Δεξιάς στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν στο κοινό μας σπίτι που είναι η Ευρώπη και υπογράμμισε την κρισιμότητα των πολιτικών που θα υιοθετηθούν στη νέα θητεία του Ευρωκοινοβουλίου, σε ζητήματα όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η ασφάλεια και το κράτος δικαίου.
Κατά τον ίδιο, το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς Ευρωεκλογές είναι η προσέλκυση ψηφοφόρων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Όσο για τους προσωπικούς τους στόχους, ο Κώστας Αρβανίτης, ξεκαθάρισε: «Δεν ιδιωτεύω, ούτε είμαι επαγγελματίας στην πολιτική. Πήρα μια εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα το 2019 και μια τώρα από τον Στέφανο Κασσελάκη για να είμαι υποψήφιος. Το θέμα είναι αν θα επιδοκιμαστεί η δουλειά που κάνουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε χρήσιμοι και στην Ευρώπη»
 
«Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ,  δεν ζητάμε μόνο την ψήφο εκείνων που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την ψήφο ανθρώπων από όλους τους χώρους , από εκείνους που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν τη ΝΔ μέχρι την Αριστερά . Αυτό σημαίνει ανοιχτό κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα απόλυτα προοδευτικής κατεύθυνσης. Κυρίως, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε χρήσιμοι και στην Ευρώπη».
 
«Επικίνδυνη και αντιφατική η πολιτική της Δεξιάς στην Ευρώπη»
 
«Αυτό που προσπαθεί να κάνει η δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι η χάραξη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας αλλά η δημιουργία μιας  ευρωπαϊκής βιομηχανίας που ουσιαστικά θα χρηματοδοτεί μέσω τρίτων, πολέμους. Μια βιομηχανία η οποία θα μας σκοτώσει όλους. Κι αυτό, χωρίς να αναφέρει κανείς τι θα γίνει μετά, δηλαδή, αν θα αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ επειδή θα έχουμε τη δική μας ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας.  Είναι δυνατόν -για παράδειγμα- να μας λείπουν 4,5 δισ. ευρώ για την αγροτική παραγωγή και να χρηματοδοτούμε όπλα για έναν πόλεμο που δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει; Γι’ αυτό επιμένω ότι είναι αντιφατική και επικίνδυνη η πολιτική της δεξιάς στην Ευρώπη και προφανώς ”φωτογραφίζω” και κράτη μέλη αλλά  και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».
«Λυσσαλέα επίθεση από κυβερνήσεις κρατών μελών κατά της δημόσιας υγείας»
 
«Η ευρωπαϊκή ατζέντα περιλαμβάνει σειρά ζητημάτων, από την απορροφητικότητα των κονδυλίων και το κράτος δικαίου μέχρι την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη στέγη αλλά και τα θέματα ειρήνης. Ο πόλεμος εντός της Ευρώπης είναι κορυφαίο ζήτημα. Επίσης, στον τομέα της Υγείας, με αφορμή την πανδημία, αποδείχτηκε ότι χρειάζεται ένας ευρωπαϊκός οργανισμός και στο φάρμακο και στην έρευνα καθώς και στήριξη των εθνικών συστημάτων υγείας.  Σας θυμίζω το σκάνδαλο με τα εμβόλια. Αυτά τα έλεγε και η Δεξιά και η κ. Φον Ντερ Λάιεν.  Όταν δε, της ζητήσαμε να μας δώσει τα στοιχεία και τα συμβόλαια με τη Pfizer, τη Moderna και την AstraZeneca, τα πήραμε στα χέρια μας χωρίς να μπορούμε να δούμε τα ποσά που δαπανήθηκαν.
Πλέον, μετά την πανδημία, βλέπουμε μια λυσσαλέα επίθεση από κυβερνήσεις κρατών μελών κατά της δημόσιας υγείας και αυτή είναι μια μάχη που θα δοθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στο ενιαίο μας σπίτι θα υπάρχει δικαίωμα πρόσβασης σε παιδεία, υγεία και νερό. Μάλιστα, σε ότι αφορά στη χώρα μας, εκτιμώ ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα μας απασχολήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα