back to top
31.7 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

31.7 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Στον εισαγγελέα σήμερα οι 28 συλληφθέντες κατά την εκκένωση της Νομικής Σχολής

Διαβάστε επίσης

Συνοδευόμενοι από δικογραφίες που περιλαμβάνουν αδικήματα όπως διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες, οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα μετά τις 10:00 οι 28 συλληφθέντες κατά την διάρκεια της χθεσινής εκκένωσης του κτιρίου της Νομικής Σχολής στην οδό Σίνα.

Πρόκειται για 10 άνδρες και 18 γυναίκες, εκ των οποίων 9 αλλοδαποί (1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα), οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή. Οι 15 από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί της Τρίτης για την εκκένωση κατάληψης που διακηρυγμένο στόχο είχε την καταγγελία των ισραηλινών βομβαρδισμών στην Γάζα και την εκδήλωση υποστήριξης στον Παλαιστινιακό λαό , που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ.

Τις αστυνομικές δυνάμεις συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύμφωνα  με την ΕΛ. ΑΣ. ” καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου”.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα