back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλεξάνδρα Σάντα: Ζούμε στην Ευρώπη των πολυεθνικών-Καταπατούνται Διεθνές Δίκαιο και Συνθήκες

Διαβάστε επίσης

Έκκληση να μην υποσκελίζονται τα ευρωπαϊκά θέματα στο δημόσιο διάλογο, ενόψει ευρωεκλογών, σε συζητήσεις που διεξάγονται εν μέσω διενέξεων σε υψηλούς τόνους,  απηύθυνε μέσω του Αθήνα 9.84,  η Αλεξάνδρα Σάντα.

Η υποψήφια  με την Πλεύση Ελευθερίας και κόρη του ήρωα της Αντίστασης Λάκη Σάντα, ο οποίος τον Μάϊο του 1941 κατέβασε μαζί με το φίλο του και συναγωνιστή Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη,  μιλώντας με τον Γιώργο Αποστολίδη, τόνισε:  «Δεν είναι μόνο τα ευρωπαϊκά ζητούμενα που δεν βρίσκουν μια θέση στον πολιτικό διάλογο. Εδώ δεν μιλάμε καλά καλά ούτε για αυτά που μας καίνε στη χώρα. Μόνο αντιπαραθέσεις» .

Στη συνέχεια ανέφερε πως «Ζούμε στην Ευρώπη των πολυεθνικών, που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τους λαούς, όπως είχε πει και ο πατέρας μου πριν από πολλά χρόνια. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια φριχτή σύγκρουση που δεν πρέπει να επαναληφθεί, ούτε να ξανασυμβούν όσα έγιναν τότε. Δυστυχώς όμως, οι προοπτικές για την ειρήνη δεν είναι καλές, καθώς καταπατούνται το Διεθνές Δίκαιο και οι συνθήκες, οι οποίες απορρέουν από αυτό».

Εντείνοντας την κριτική της για την Ευρώπη των 27, υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η θέση της, στο πλαίσιο  του διαρκώς εντεινόμενου διεθνούς ανταγωνισμού. «Η ΕΕ δεν ακολουθεί δυναμική πορεία μέσα από τις συμπληγάδες του σκληρού ανταγωνισμού Ινδίας, Κίνας, αλλά και των ΗΠΑ. Βλέπουμε πως δεν έχει δική της ατζέντα απέναντι σε αυτά τα παγκόσμια μεγαθήρια. Ακόμα και η κυρίαρχη Γερμανία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό, οικονομικά και άλλα προβλήματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα