back to top
33.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

33.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

”Η ΝΔ ζητά τη ψήφο των πολιτών για να έχουμε μία ισχυρή φωνή στην Ευρώπη” τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και υπογράμμισε ότι μια λαϊκή νομιμοποίηση δημιουργεί ευθύνες στην κυβέρνηση και όχι αλαζονεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μητσοτάκης έστειλε εκ νέου μήνυμα προειδοποίησης στη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί την κεντρική πρόβλεψη της συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί μόνο αυτό το όνομα εντός και εκτός της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση -υπογράμμισε- είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν θέματα -όπως είπε- όχι μόνο στις σχέσεις της Ελλάδος με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Βόρεια Μακεδονία. Αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Βριλήσσια.

Το Κιλκίς επισκέπτεται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Το απόγευμα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης κόμικς ComicCon και το βράδυ θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός η Άρνισσα όπου θα συναντηθεί με αγρότες.

Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά θα μιλήσει απόψε στις 8 ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 32 μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος, 16 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης προχώρησαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού σώματος. Νωρίτερα κάποιος από τους επιβαίνοντες είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του 112.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ξαφνικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στο δυτικό Αφγανιστάν. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου 2.000 σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε χιλιάδες άλλα, έπνιξαν ζώα εκτροφής και κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Σύμφωνα με τις αρχές, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί καθώς λόγω των πλημμυρών έχουν αποκοπεί πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα αρχίζει η αεροπορική επίδειξη στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, από το ακροβατικό σμήνος “Red Arrows” της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας.

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στο Σεράφειο Κέντρο, το 3ο φεστιβάλ “Strong Me”, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 φορέων και μία μεγάλη ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία.

Διεθνής ημέρα μουσείων σήμερα και ελεύθερη θα είναι η είσοδος στα μουσεία. Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό και καλεί μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος σε μία σειρά εκδηλώσεων, που διοργανώνει με ελεύθερη συμμετοχή, στην Πινακοθήκη, στο Κέντρο Τεχνών, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στην Παιδική Βιβλιοθήκη. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Εξάλλου, με αφορμή την ημέρα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens και παρουσιάζουν την έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» εδώ στην Τεχνόπολη. Όλο το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, αλλά και ξεναγήσεις για τους ενήλικες, όλα με ελεύθερη είσοδο.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα