back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Η ΝΔ ζητά τη ψήφο των πολιτών για να έχουμε μία ισχυρή φωνή στην Ευρώπη” τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και υπογράμμισε ότι μια λαϊκή νομιμοποίηση δημιουργεί ευθύνες στην κυβέρνηση και όχι αλαζονεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μητσοτάκης έστειλε εκ νέου μήνυμα προειδοποίησης στη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί την κεντρική πρόβλεψη της συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί μόνο αυτό το όνομα εντός και εκτός της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση -υπογράμμισε- είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν θέματα -όπως είπε- όχι μόνο στις σχέσεις της Ελλάδος με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Βόρεια Μακεδονία. Αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Βριλήσσια.

Μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, στέλνει με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι δεν έχει σκοπό να φύγει, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τονίζοντας πως “μόλις ξεκινήσαμε και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας”. Ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί σε λίγο το Κιλκίς ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης κόμικς ComicCon. Το βράδυ θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο μεταξύ, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη ζητά να καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας». «Η καθιέρωση ενός πράγματι παγκόσμιου εορτασμού, στα πρότυπα αντίστοιχων εορτασμών άλλων γλωσσών, θα αποτελούσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην μακρά συμβολή της Ελληνικής στην καλλιέργεια και την προαγωγή του παγκόσμιου πολιτισμού», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά θα μιλήσει απόψε στις 8 ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έφτασε σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα, το οποίο αναμένεται να δώσει εντολή για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Σίντουλα, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ο οποίος επλήγη τις τέσσερις. Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πέντε ωρών ενώ χθες υποβλήθηκε εκ νέου, σε δίωρη επέμβαση.”Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή”, δήλωσε χθες η διευθύντρια του νοσοκομείου.

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στο Σεράφειο Κέντρο, το 3ο φεστιβάλ “Strong Me”, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 φορέων και μία μεγάλη ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία.

Διεθνής ημέρα μουσείων σήμερα και ελεύθερη θα είναι η είσοδος στα μουσεία. Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό και καλεί μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος σε μία σειρά εκδηλώσεων, που διοργανώνει με ελεύθερη συμμετοχή, στην Πινακοθήκη, στο Κέντρο Τεχνών, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στην Παιδική Βιβλιοθήκη. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Εξάλλου, με αφορμή την ημέρα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comic-dom CON Athens και παρουσιάζουν την έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» εδώ στην Τεχνόπολη. Όλο το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, αλλά και ξεναγήσεις για τους ενήλικες, όλα με ελεύθερη είσοδο.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα