back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα δια χειρός του δημάρχου της Χάρη Δούκα συνυπέγραψε μαζί με άλλες πρωτεύουσες του κόσμου το Πρωτόκολλο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο του σχετικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Ρώμη. Ο κ. Δούκας στη συνάντηση που είχε με τον Πάππα Φραγκίσκο του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή. “Με βαθιά ευγνωμοσύνη για την απόφασή του να επιστραφούν θραύσματα του Παρθενώνα στον τόπο τους, του προσέφερα ως δώρο ένα αντίγραφο κεφαλής Αθηνάς από το Μουσείο της Ακρόπολης”, είπε ο κ. Δούκας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα. Ο κ. Δούκας συναντήθηκε και με το με τον Δήμαρχο Ρώμης, Roberto Gualtieri όπου μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε  η προετοιμασία και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας Αθήνας – Ρώμης, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Παρέμβαση της Κομισιόν με επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια στη χώρα μας. «Η αισχροκέρδεια  πρέπει να σταματήσει και αυτό θα γίνει  με ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο πυρήνας αυτού του προβλήματος», είπε ο πρωθυπουργός από τα Βριλλήσια που βρέθηκε το πρωί.

Ο κ. Μητσοτάκης   επισκέφθηκε το μεσημέρι την Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής ‘Ανω ‘Ακρου του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης. «Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία, θα έλεγα, υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, στέλνει με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι δεν έχει σκοπό να φύγει, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τονίζοντας πως “μόλις ξεκινήσαμε και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας”. Ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται το Κιλκίς ενώ  το βράδυ θα πάει στη Θεσσαλονίκη όπου θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά από τον Λευκό Πύργο.  

Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης με φόντο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο της κριτικής του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος μίλησε σε αγρότες στην Άρνισσα της Πέλλας. Χιλιάδες αγρότες -τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και αντί το υπουργείο να γίνει υπουργείο – στρατηγείο, είναι ένα υπουργείο- πελατειακός μηχανισμός της ΝΔ για να κρατά σε ομηρία χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Ως προς τις ευρωεκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα ισχυρή, σοβαρή, και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπορεί να είναι κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στις 7.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στη Βέροια. 

Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά θα μιλήσει απόψε στις 8 ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Η περιοχή της Λιέγης, στο ανατολικό Βέλγιο, επλήγη στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες είχαν αποτέλεσμα επίσης υλικές ζημιές στη Γαλλία και τη Γερμανία. Στη νοτιοδυτική Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός σταμάτησε τη λειτουργία του ενώ στη Γαλλία, η μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France εξέδωσε έκτακτο δελτίο για τον κίνδυνο πλημμυρών στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μοζέλ. 

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στο Σεράφειο Κέντρο, το 3ο φεστιβάλ “Strong Me”, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 φορέων και μία μεγάλη ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία. 

Διεθνής ημέρα μουσείων σήμερα και ελεύθερη είναι η είσοδος στα μουσεία. Με αφορμή την ημέρα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comic-dom CON Athens και παρουσιάζουν την έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» εδώ στην Τεχνόπολη. Όλο το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, αλλά και ξεναγήσεις για τους ενήλικες, όλα με ελεύθερη είσοδο. 

Και ο καιρός…  

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά του νομού τις απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα