back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση της Κομισιόν με επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια στη χώρα μας. «Η αισχροκέρδεια  πρέπει να σταματήσει και αυτό θα γίνει  με ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο πυρήνας αυτού του προβλήματος», είπε ο πρωθυπουργός από τα Βριλλήσια που βρέθηκε το πρωί.

Ο κ. Μητσοτάκης   επισκέφθηκε το μεσημέρι την Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής ‘Ανω ‘Ακρου του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης. «Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία, θα έλεγα, υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «καπηλεύτηκε το ζήτημα, το μήνυμά της είναι μπερδεμένο, με πολλές κωλοτούμπες, και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της».

 Στη διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς ο κ. Κασσελάκης υπενθύμισε ότι από αυτή την πόλη, πριν ένα χρόνο, είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο μήνυμα για τον πατριωτισμό της Σμφωνίας των Πρεσπών.

 Ο κ. Κασσελάκης   το βράδυ θα πάει στη Θεσσαλονίκη όπου θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά από τον Λευκό Πύργο.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε να φτιάξει ένα υπουργείο-στρατηγείο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα τόνισε  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος τον συνεταιρισμό «Νέος Αλιάκμων» στην Ημαθία. «Η αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης, πρόσθεσε , πιστοποιείται τόσο από το γεγονός ότι τέθηκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από τις καταγγελίες του τελευταίου προέδρου της “ΕΛΓΟ Δήμητρα” σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Στις 7.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στη Βέροια. 

Η Αθήνα δια χειρός του δημάρχου της Χάρη Δούκα συνυπέγραψε μαζί με άλλες πρωτεύουσες του κόσμου το Πρωτόκολλο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο του σχετικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Ρώμη. Ο κ. Δούκας στη συνάντηση που είχε με τον Πάππα Φραγκίσκο του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή. “Με βαθιά ευγνωμοσύνη για την απόφασή του να επιστραφούν θραύσματα του Παρθενώνα στον τόπο τους, του προσέφερα ως δώρο ένα αντίγραφο κεφαλής Αθηνάς από το Μουσείο της Ακρόπολης”, είπε ο κ. Δούκας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα. Ο κ. Δούκας συναντήθηκε και με το με τον Δήμαρχο Ρώμης, Roberto Gualtieri όπου μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε  η προετοιμασία και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας Αθήνας – Ρώμης, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά θα μιλήσει απόψε στις 8 ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στο Σεράφειο Κέντρο, το 3ο φεστιβάλ “Strong Me”, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 φορέων και μία μεγάλη ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία. 

Μάσκες και νερό μοιράζει σε άστεγους το street work του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων  για την προστασία τους από την αφρικανική σκόνη .

Και ο καιρός… 

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά του νομού τις απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα