back to top
30.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.. Σε ένα ‘’άτυπο debate’’ οι αρχηγοί των κομμάτων διασταυρώνουν τα πολιτικά ξίφη τους σε συνεντεύξεις τους αλλά και στις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα.

Τα Βριλήσσια και το Γενικό νοσοκομείο ΚΑΤ επισκέφθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. Το Κιλκίς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ σε λίγη ώρα θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. Στη Βέροια μιλά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνει αυτή την ώρα ομιλία στην Πλατεία Κοραή. 

Αναλυτικότερα,

Ο πρωθυπουργός από τα Βριλήσσια αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στην κομισιόν ζητώντας ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών, ενώ εστίασε και στους πόρους που δρομολογούνται στο ΕΣΥ από το  Ταμείο Ανάκαμψης. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε την πλήρη ανακατασκευή του τμήματος Επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ αλλά και στην κορυφαία -όπως την χαρακτήρισε – υποδομή στο τμήμα μικροχειρουργικής και χειρουργικής άνω άκρου στο νοσοκομείο ΚΑΤ. 

Νωρίτερα σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σαφές μήνυμα στα Σκόπια ότι εάν δεν τηρηθεί στο σύνολό της η Συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργηθούν θέματα όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις με την Αθήνα αλλά και στις σχέσεις της βόρειας Μακεδονίας με την Ευρώπη. 

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ «καπηλεύτηκε το ζήτημα, με πολλές κωλοτούμπες, και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της». 

«Η συνέντευξη Μητσοτάκη κινούνταν και ενίοτε ξεπερνούσε τα όρια των fake news,  αφενός προκειμένου να στοχοποιήσει με ψέματα τον Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ κι αφετέρου για να δικαιολογήσει τη δειλία του για το γεγονός ότι αρνείται μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη’’ σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τη μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική η οποία αποτελεί δίχτυ προστασίας για τα κέρδη λίγων και μεγάλων εταιρειών και όχι για τους πολίτες», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.  

Από την Πέλλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα, ισχυρή, σοβαρή, και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης κατηγόρησε το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί ως πελατειακός μηχανισμός της ΝΔ κρατώντας υπό ομηρία χιλιάδες αγρότες – ευάλωτους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι -που υποστηρίζονται από το Ιράν δέχτηκε νωρίτερα ελληνοκτητο πετρελαιοφόρο πλοίο υπό σημαία Παναμά που έπλεε στην Ερυθρά θάλασσα. Σύμφωνα με την κεντρική ναυτική Διοίκηση των ΗΠΑ «η επίθεση έγινε περίπου στη 1 π.μ. (ώρα Σαναά) με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη το σύστημα διεύθυνσης του πλοίου. Ένα πολεμικό ανταποκρίθηκε άμεσα στο SOS που εξέπεμψε το πετρελαιοφόρο, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς το πλήρωμα κατάφερε να αποκαταστήσει την βλάβη και να συνεχίσει την πορεία του προς την Κίνα.

Πρωτόκολλο για την ανθεκτικότητα των πόλεων απέναντι στην πολιτική αλλαγή συνυπέγραψαν στη Ρώμη οι Δήμαρχοι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ τους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Αθήνα και Ρώμη θα συνυπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό, όπως συμφώνησαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων Χάρης Δούκας και Roberto Gualtieri αντίστοιχα.

Μάσκες και νερό μοιράζει σε άστεγους το street work του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων  για την προστασία τους από την αφρικανική σκόνη. 

Το 3ο φεστιβάλ “Strong Me”, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας φιλοξενείται σήμερα και αύριο στο Σεράφειο Κέντρο στην Πειραιώς, με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 φορέων και μία μεγάλη ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία.

Την έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» παρουσιάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, και το Ψηφιακό Μουσείο Comics.. με αφορμή την Διεθνή ημέρα μουσείων.

Και ο καιρός στην Αττική 

Συνεχίζεται και αύριο η αφρικανική σκόνη. Νεφώσεις και πιθανώς ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα