back to top
29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Στο Βατικανό ο Χάρης Δούκας – Συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα δια χειρός του δημάρχου της Χάρη Δούκα συνυπέγραψε μαζί με άλλες πρωτεύουσες του κόσμου το Πρωτόκολλο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο του σχετικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Ο κ. Δούκας στη συνάντηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή. “Με βαθιά ευγνωμοσύνη για την απόφασή του να επιστραφούν θραύσματα του Παρθενώνα στον τόπο τους, του προσέφερα ως δώρο ένα αντίγραφο κεφαλής Αθηνάς από το Μουσείο της Ακρόπολης”, είπε ο κ. Δούκας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα.
Σε ανάρτηση του Δημάρχου Αηναίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συνάντηση ανέφερε:
«Στη συνάντηση μου με την Αγιότητά του, τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, είχα την ευκαιρία να του εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή και το Πρωτόκολλο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων μας, που συνυπογράψαμε Δήμαρχοι και επικεφαλής περιφερειών από ολόκληρο τον κόσμο.
Με βαθιά ευγνωμοσύνη για την απόφασή του να επιστραφούν θραύσματα του Παρθενώνα στον τόπο τους, του προσέφερα ως δώρο ένα αντίγραφο κεφαλής Αθηνάς από το Μουσείο της Ακρόπολης».
Ο κ. Δούκας συναντήθηκε επίσης με το με το Δήμαρχο Ρώμης, Roberto Gualtieri όπου μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η προετοιμασία και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας Αθήνας – Ρώμης, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα