back to top
36 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

36 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και τις 3 μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και το παραλιακό μέτωπο λόγω της διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Η εκκίνηση δόθηκε νωρίτερα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και μέσω της λεωφόρου Συγγρού οι ποδηλάτες θα φτάσουν στην παραλιακή, κατευθυνόμενοι προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Με αναστροφή στην Αγία Μαρίνα, οι αθλητές θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ρυθμίσεις ισχύουν σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες των Δήμων Αθηναίων, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Κρωπίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984.gr.

«Κάθε λαός έχει χρέος να προστατεύει την ιστορική μνήμη» υπογραμμίζει σε μήνυμά της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τονίζει ότι «και η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναγνωρίζει και να καταδικάζει ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες βάρβαρες πράξεις στο μέλλον».

“Η φετινή «Ημέρα Μνήμης», γίνεται ένα βροντερό κάλεσμα ευθύνης. Οι λαοί να πάψουν να μένουν αιχμάλωτοι του χθες. Γι’ αυτό και δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε! Ούτε λησμονούμε. Επιμένουμε να διεκδικούμε!” αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του, σήμερα, Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων για τους Έλληνες και ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ για τους Τούρκους. Ο Τούρκος πρόεδρος αφού αναφέρει ότι η 19η Μαΐου 1919 ήταν η ημερομηνία κατά την οποία μπήκε το πρώτο τούβλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας, τόνισε:«Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που ξεσηκώθηκε από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

«H Ελλάδα βρίσκεται στην 5η υψηλότερη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις 20 χώρες τις Ευρωζώνης και στην 9η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ» αναφέρει στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως προσθέτει «η χώρα μας αναμένεται να έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη.

«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%. Εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες, θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη, νέα στελέχη ισότιμα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοτική τηλεόραση TV100, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

«Εκλαμβάνουμε ως κόμμα θετικά μηνύματα από τον κόσμο ενόψει των ευρωεκλογών», επισήμανε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφερόμενος στις προκλήσεις των Σκοπιανών που συνεχίζουν να αποκαλούνται «Μακεδόνες» παρά την συμφωνία των Πρεσπών που τους επιβάλλει να προσδιορίζονται ως Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια λόγω της αλυτρωτικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει η γείτονα χώρα.

Επί ποδός οι αρχές στη συμπρωτεύουσα ενόψει του σημερινού ντέρμπι ‘Αρης – ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πορειών έως τις 8 το βράδυ. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο ερευνών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας συνελήφθη 39χρονος – υπεύθυνος μελών αθλητικού συλλόγου του Άρη. Για το ίδιο αδίκημα, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος υπευθύνων ιστοσελίδας που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ.

Για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ από την οποία θα κριθεί και ο πρωταθλητής Ελλάδος στις 8 παίζουν Άρης – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός και ΑΕΚ- Λαμία.

Και ο καιρός στην Αττική

Νεφώσεις και πιθανώς ασθενείς βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού. Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα