back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη οι έρευνες στο βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος ήταν θύμα “ατυχήματος”, σύμφωνα με αξιωματούχους και επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Η ιρανική κυβέρνηση συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο Μουχάμαντ Μουχμπάρ και ενέκρινε περαιτέρω κινητοποίηση στο πλαίσιο της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, την οποία περιπλέκουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την εξέλιξη της κατάστασης παρακολουθεί με προσοχή η διεθνής κοινότητα, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το Ιράν είναι μεγάλος παράγοντας στη Μέση Ανατολή.

Όλα τα ομόθρησκα κράτη της Μέσης Ανατολής Ιράκ – Κατάρ – Σαουδική Αραβία καθώς και η Τουρκία έσπευσαν να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου εκφράζοντας ταυτόχρονα ευχές για την ζωή και την υγεία του Ραϊσί. Νωρίτερα και το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει την βοήθεια της στο Ιράν.

Η ΕΕ μετά από αίτημα της Τεχεράνης ενεργοποίησε την υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης “Κοπέρνικος”.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς, ενώ στις επτά το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

Την Κυριακή με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υπογράμμισε ότι “Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει μεν την εθνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, αλλά, αναμφίβολα – όπως είπε – θα επηρεάσει και τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα σε Σκόπια και Τίρανα ότι η ένταξη τους στην ΕΕ περνά από την Αθήνα με την σαφή τήρηση των διεθνών συμφωνιών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για μια νέα κανονικότητα στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, διευκρίνισε ωστόσο σε Κυπριακό, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ οι θέσεις της Αθήνας παραμένουν σταθερά αμετάβλητες.

Την Περαία και την Βέροια θα επισκεφθεί διαδοχικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Από τα Γιαννιτσά ζήτησε από τους πολίτες «Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής και ελπίδας για μία καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα».

Από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας ότι ‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε στάση πολιτικής ηθικής την ώρα που κάποιο καπηλεύτηκαν τα πατριωτικά συναισθήματα των πολιτών’’.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο Νίκολας Σμιτ -υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ακολούθως οι δύο πολιτικοί θα μεταβούν στη Θεσσαλία.

Το Σάββατο από την Βέροια ο κ Ανδρουλάκης κατηγόρησε την ‘’κυβέρνηση Μητσοτάκη’’ ότι χαϊδεύει τα ολιγοπώλια και τα συμφέροντα που συντηρούν την ακρίβεια.

Στη μία το μεσημέρι , ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και εκλεγμένους εκπροσώπους των Ποντιακών Συλλόγων.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Ο ένοπλος που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο την περασμένη Τετάρτη ενδέχεται τελικά να μην έδρασε μόνος, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Ματούς Σουτάι Εστόκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα.

Δωρεάν εξετάσεις από δερματολόγους θα πραγματοποιούνται από τις δέκα το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας ΔΕΡΜΑΙΟΣ, που διοργανώνει η Ελληνική δερματολογική Εταιρεία.

Στην αθλητική ενημέρωση,

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2 – 1 του ΑΡΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Σούπερ Λίγκ για 4η φορά στην ιστορία του.
Με σημαίες και σύμβολα του ΠΑΟΚ, φίλαθλοι της ομάδας ξεχύθηκαν στους δρόμους, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στο γήπεδο της Λεωφόρου, με ισοπαλία 2 – 2 έληξε ο αγώνας Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε έτσι την 3η θέση στην βαθμολογία.
Η ΑΕΚ επικράτησε μεν της (αδιάφορης) Λαμίας με 3-0, αλλά έμεινε μακριά από τη διατήρηση των σκήπτρων του πρωταθλητή.
Και οι δύο αγώνες αμαυρώθηκαν πριν έναρξή τους στα επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών και Αστυνομίας. Δέκα συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα. Μια προσαγωγή και μια σύλληψη στη Θεσσαλονίκη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις ενώ θα συνεχιστεί η επέλαση της αφρικανικής σκόνης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31αν βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα