back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Ο… δρόμος του ΠΑΟΚ για το Champions League

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και θα συμμετάσχει στο Champions Path με τον τέταρτο καλύτερο συντελεστή λόγω της παρουσίας του στο Conference League τα τελευταία δύο χρόνια όπου έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι στο γκρουπ των δυνατών και στους τρεις γύρους.

Ο ΠΑΟΚ θα μπει στις ευρωπαϊκές μάχες του για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League στις 23 ή 24 και 30 ή 31 Ιουλίου , όπου συμμετέχουν 24 ομάδες. Προκειμένου να φτάσει στο League Stage, θα πρέπει να περάσει τρεις γύρους.

Ωστόσο, με μία μόνο πρόκριση εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία και θα βρεθεί στο γνώριμό του Conference League.

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα προκύψει από τα ζευγάρια των παρακάτω ομάδων που θα πάρουν μέρος στον πρώτο προκριματικό:

Ελσίνκι (πρωταθλήτρια Φινλανδίας)
Φλόρα Ταλίν (πρωταθλήτρια Εσθονίας)
Στεάουα (πρωταθλήτρια Ρουμανίας)
Κλάκσβικ (πρωταθλήτρια Φερόε)
Σάμροκ Ρόβερς (πρωταθλήτρια Ιρλανδίας)
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ)
Δε Νιού Σεντς (πρωταθλήτρια Ουαλίας)
Ρίγα (πρωταθλήτρια Λετονίας)
Πετροκούμπ (πρωταθλήτρια Μολδαβίας)
Μπαλκάνι (πρωταθλήτρια Κοσόβου)
Μπόρατς Μπάνια Λούκα (πρώτη στη Βοσνία)
Αυτές οι 11 ομάδες (μαζί με τη Γιαγκελόνια) θα είναι ζευγάρι με κάποιες από τις ανίσχυρες πρωταθλήτριες του πρώτου προκριματικού.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί στον τρίτο γύρο (κλήρωση στις 22 Ιουλίου, παιχνίδια στις 6-7 και 13 Αυγούστου), θα είναι ξανά ισχυρός και θα έχει έξι πιθανούς αντιπάλους. Οι επικρατέστεροι, εφόσον δηλαδή προκριθούν από τον δεύτερο γύρο, είναι οι Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Μάλμε (Σουηδία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Μίντιλαντ (αν πάρει το πρωτάθλημα Δανίας) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία).

Στα playoffs (κλήρωση στις 5 Αυγούστου, αγώνες 20-21 και 27-28 του μήνα) το έργο του ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολο αλλά όχι… βουνό. Υποψήφιοι αντίπαλοι είναι Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) και Γαλατάσαραϊ (Τουρκία).

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κάνει τρεις προκρίσεις, θα βρεθεί στην κλήρωση του Μονακό και θα θα βρεθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Εφόσον τα καταφέρει, θα συμμετάσχει στο League Stage του Champions League, θα έχει εγγυημένους οκτώ αγώνες και θα αγωνίζεται στην Ευρώπη δεδομένα μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα