back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Τ. Αρσένη: Έντονη η διάθεση αλλαγής μέσω της ψήφου από τους πολίτες, θετικό το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και για το ποσοστό το οποίο θα καταγράψει, εμφανίστηκε η σκηνοθέτιδα και θεατρολόγος, υποψήφια Ευρωβουλευτής, Τζένη Αρσένη, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Στην επαφή μας με τους πολίτες, διαπιστώνουμε ότι το κλίμα είναι εξαιρετικά θετικό και θερμό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, εισπράττω μια έντονη προσμονή και διάθεση αλλαγής μέσω της ψήφου», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί στις εθνικές εκλογές του 2023 οι πολίτες να έδειξαν ανοχή απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, ωστόσο, πλέον, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο».

Σχολιάζοντας την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μέσω της οποίας καλεί την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να προωθήσει διατάξεις ώστε η ΕΕ να απαγορεύσει την πώληση προϊόντων πολυεθνικών σε υψηλότερες τιμές σε κάποια κράτη μέλη σε σχέση με άλλα, σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός, ας αναλογιστεί πρωτίστως τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ας αντιμετωπίσει την άδικη φορoλόγηση, τις φρικτές αυξήσεις, τον πληθωρισμό και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία».

 
Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν θολά νερά. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις σε σχέση με διμερή ζητήματα όπως για τη Συμφωνία των Πρεσπών που μπορεί να μας κόστισε σε κομματικό επίπεδο, ωστόσο, έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη χώρα μας και την παρουσία της στη διεθνή πολιτική σκηνή. Εξίσου σαφείς είναι οι θέσεις μας και απέναντι στην ακροδεξιά αλλά και υπέρ μιας διεθνούς διπλωματίας που θα διασφαλίζει την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 
Για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

«Δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα. Είμαστε ένα κόμμα το οποίο εκλέγει έναν αρχηγό και τον σέβεται. Ήδη, από τις εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε διάθεση συνομιλίας με το χώρο της Κεντροαριστεράς. Άλλωστε, γι’ αυτό μιλούσαμε και για απλή αναλογική αλλά και για την ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού χώρου απέναντι στη συντηρητική πολιτική της δεξιάς και στην ακροδεξιά λογική η οποία κινδυνεύει να επικρατήσει στην Ευρώπη. Την επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών, τον πρώτο λόγο τον έχουν οι πολίτες, η βάση και τα όργανα του κόμματος.

Τότε θα συζητηθούν οι όποιες εξελίξεις που μπορεί να αφορούν πιθανές συνεργασίες.  Αυτή τη στιγμή, στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στην εκλογική διαδικασία και να εμπνεύσουμε τους πολίτες, ειδικά τα νέα παιδιά, να ενδιαφερθούν για την πολιτική, να συνειδητοποιήσουν ότι οι εκλογές είναι το υψηλότερο δικαίωμα και η υψηλότερη ευθύνη του πολίτη και ότι είναι σημαντική η συμμετοχή και η παρέμβασή τους στις δημοκρατικές διαδικασίες της κοινωνίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα