back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ο. Νάσση: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει κυρώσει τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε κύρωση των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα έδιναν προνομιακό λόγο και χώρο στη χώρα μας σε σχέση -μεταξύ άλλων- με τον έλεγχο του εναερίου χώρου και τις οικονομικές συνεργασίες. Αν πραγματικά θέλουμε την ειρήνη, έπρεπε να έχει βρεθεί μια διπλωματική λύση», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη η υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Όλγα Νάσση.

 

Για την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια

«Το πρόβλημα έχει και ευρωπαϊκές διαστάσεις, ωστόσο, έχει επανειλημμένως δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα φορολόγησης και να υπάρξει μια πιο δίκαιη κατανομή των κερδών. Αντιθέτως, η κυβέρνηση της ΝΔ, επέλεξε μέτρα  ευνοϊκά για τα διάφορα καρτέλ όπως αυτά στην αγορά ενέργειας. Επομένως, δεν έχει πραγματική θέληση να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Η επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είναι μια προεκλογικού χαρακτήρα κίνηση και οι πολίτες το έχουν πλέον αντιληφθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα των Πρεσπών που υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία της τότε κυβέρνησης και η σημερινή εκμεταλλεύεται το συναίσθημα των Ελλήνων».

Για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Δυστυχώς, έχει επιστρέψει ο πόλεμος στην Ευρώπη η οποία δεν έχει την πολιτική βούληση να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην ήπειρό μας. Στόχος της ίδρυσης της ΕΕ ήταν η αποφυγή των τραγικών πολέμων και της ανόδου της ακροδεξιάς και του φασισμού που μας κόστισε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Όμως, έχουμε ξανά έναν πόλεμο μέσα στην ήπειρό μας , η ακροδεξιά ανεβαίνει και υπάρχει και μια ανήθικη συμφωνία της ευρωπαϊκής ελίτ σε συνεργασία με τους Φιλελεύθερους και με ένα κομμάτι των Σοσιαλδημοκρατών που ολοκληρώθηκε με το άκρως επικίνδυνο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο σε καμία περίπτωση δεν λύνει τα προβλήματα για τις πρώτες χώρες υποδοχής. Οι μετανάστες παραμένουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Καταργούμε de facto θεμελιώδη δικαιώματα των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ, όπως το δικαίωμα για άσυλο».

 

Για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και  για τους 9 Αιγύπτιους κατηγορούμενους για το ναυάγιο της Πύλου

«Αν υπονομεύεις τα θεμέλια μιας οικοδομής καταδικάζεις σε κατάρρευση ολόκληρο το οικοδόμημα. Η Ελλάδα δεν κινήθηκε προς όφελος των συμφερόντων της. ‘Οταν οι αρμόδιοι ενσαρκώνουν το ρατσιστικό-αντιμεταναστευτικό αφήγημα, καταδικάζονται άνθρωποι. Οι πραγματικοί διακινητές είναι αυτοί που τροφοδοτούνται με τις διμερείς Συμφωνίες που κλείνει η Ευρώπη με κράτη που δεν έχουν καμία νομιμότητα όπως η Λιβύη και η Αίγυπτος του Αλ Σίσι.  Δημιουργούν, δηλαδή, τις αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να φύγουν, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. Επομένως, είναι λάθος να αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους για να καλύψουμε τις πραγματικές ευθύνες και τις εστίες που προκαλούν την μετανάστευση. Το 2015 υπήρξαν πραγματικά μεγάλες μεταναστευτικές ροές οι οποίες είχαν αντιμετωπιστεί με αλληλέγγυο τρόπο και γι αυτό όλοι οι Ευρωπαίοι θαύμαζαν τους κατοίκους της Λέσβου που άνοιξαν την αγκαλιά τους σε αυτούς τους ανθρώπους, ανεβάζοντας το κύρος της χώρας μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα