back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν, μετα τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι. Προσωρινός πρόεδρος διορίστηκε ο Μοχαμάντ Μοχμπέρ με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε προεδρικές εκλογές εντός 50 ημερών.

Εν τω μεταξύ, ποικίλουν οι διεθνείς αντιδράσεις για το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του υπ. Άμυνας, καθώς και ηγετικών στελεχών της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Με δηλώσεις τους ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργος εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αποδοκίμασαν την εισήγηση, κάνοντας λόγο για ντροπή. Εξωφρενική τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όλα τα κράτη που έχουν επικυρώσει το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου υποχρεούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου», τονίζει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Πρόκειται για κίνηση που εξισώνει το θύμα με τον θύτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς και ζητεί την ακύρωση του αιτήματος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο δεν είναι γενοκτονία. «Απορρίπτουμε τον όρο αυτό», είπε αναφερόμενος στην προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώπιον του οποίου το Ισραήλ κατηγορείται για «γενοκτονία».

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα:

Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία για την Συμφωνία των Πρεσπών.
«Η στάση της νέας προέδρου και των υποστηρικτών της, και του εντολοδόχου πρωθυπουργού είναι και παράνομη και προκλητική, γι αυτό και η Ελλάδα την απορρίπτει και την επιστρέφει. Το γειτονικό κράτος οφείλει να αντιληφθεί ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη και την πρόοδο περνά και από τη χώρα μας και εκεί μπορεί να σταματήσει» επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

“Νέες δικαιολογίες πασχίζει καθημερινά να βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αιτιολογήσει την άρνησή του επί χρόνια να κυρώσει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στις 9 Ιουνίου λέμε καθαρά οτι υπάρχει άλλος δρόμος και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη Λάρισα σε εκδήλωση μαζί με τον υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών Νίκολας Σμιτ για την προεδρία της Κομισιόν.

Έχετε πολλούς λόγους για να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ για να έχετε στις 10 Ιουνίου ισχυρή σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση και όχι το καθημερινό show του lifestyle, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της θεομηνίας Ντάνιελ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε οτι η αναζωογόνηση της Θεσσαλίας, δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα αλλά κορυφαίος εθνικός στόχος.

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 02:00 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά σε διαμέρισμα, επί της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο. Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα ο οποίος διέμενε στο διαμέρισμα.

Το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου φαίνεται ότι ήταν η αιτία της τροφικής δηλητηρίασης που υπέστησαν σχεδόν 60 παιδιά μετά από την κατανάλωση σχολικών γευμάτων σε σχολεία της Λαμίας.

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο υπ. Οικονομικών, στην πλ. Συντάγματος.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν μετά από έλεγχο στον Κολωνό, έναν 17χρονο ο οποίος είχε στη κατοχή του ένα περίστροφο με 5 φυσίγγια. Επιπλέον συνελήφθη και ο 39χρονος πατέρας του, ο οποίος έχει αλβανική υπηκοότητα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Στην Ιταλία, σειρά σεισμικών δομήσεων καταγράφτηκε στην περιοχή της Νάπολης. Η μεγαλύτερη ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών, με εστιακό βάθος τριών χιλιομέτρων.
Οι τεχνικοί των δήμων της περιοχής διεξάγουν ελέγχους στα κτίρια που εμφάνισαν ρωγμές. Διεξοδικοί έλεγχοι επίσης γίνονται και στα δίκτυα του μετρό και του σιδηροδρόμου.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση, με τις συνθήκες να ευνοούν το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα