back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι η παράταξη που εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι η παράταξη που εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο.Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε νικηφόρα απέναντι στο κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, αυτό τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας απόψε στη Λάρισα σε προεκλογική εκδήλωση μαζί με τον υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν Νίκολας Σμιτ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε αισιόδοξος λέγοντας “το βράδυ της 9ης Ιουνίου η δημοκρατική παράταξη θα είναι ξανά στην όχθη των νικητών. Έχουμε χρέος να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Αν αγωνιστούμε δυναμικά, να είστε σίγουροι ότι θα εκπλήξουμε και τους δημοσκόπους και την εγχώρια ολιγαρχία που έχουν άλλα σχέδια για το πολιτικό σύστημα. Όχι, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη για μία ακόμη φορά.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Διακύβευμα ευρωεκελογών

Στις 9 Ιουνίου λέμε καθαρά ότι ναι, υπάρχει άλλος δρόμος και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Έχετε πολλούς λόγους για να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ αυτήν τη φορά τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης εστιάζοντας σε τρια σημεία.

Πρώτος λόγος: Για να έχετε στις 10 Ιουνίου ισχυρή σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση και όχι το καθημερινό show του lifestyle.

Δεύτερος λόγος: Για να έχετε στις επόμενες εθνικές εκλογές την παράταξη που θα ανοίξει με το χέρι της την πόρτα εξόδου του Μεγάρου Μαξίμου στο σύστημα του κ. Μητσοτάκη.
Τρίτος λόγος:Για να έχουμε ξανά όλοι μας ένα ισχυρό, δημοκρατικό σπίτι της προοδευτικής κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας. Οι ιδέες είναι αυτές που αξίζουν. Και τελευταίος λόγος: Γιατί η Ευρώπη έχει ανάγκη ισχυρή την παράταξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Τέμπη-Θα αγωνιστούμε να πληρώσουν αυτοί που δεν υλοποίησαν την τηλεδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών αναφερόμενος στην επίσκεψη του απο κοινού με τον Νίκολας Σμιτ. Δεσμεύθηκε οτι θα συνεχίσει τον αγώνα για να πληρώσουν-όπως είπε- αυτοί που δεν υλοποίησαν το έργο της τηλεδιοίκησης οδηγώντας τους συνανθρώπους μας σε ένα βίαιο και βάρβαρο θάνατο.

Έχουμε τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος απέναντι στις ψυχές τους, απέναντι στις οικογένειές τους, απέναντι στο σύνολο του ελληνικού λαού. Είναι αδιανόητο -πρόσθεσε ο κ. Ανδροηυλάκης -η Ευρώπη να δίνει 54 εκατ. ευρώ για να έχουμε ασφάλεια στις μεταφορές και το πελατειακό κράτος της χώρας να μην μπορεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο και να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές.

Η αναζωογόνηση της Θεσσαλίας δεν είναι τοπικό ζήτημα

Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος. Υπάρχει ένας πελατειακός μηχανισμός που το βλέμμα του είναι συνεχώς στις επόμενες κάλπες και όχι στις αγωνίες και τα προβλήματα του ελληνικού λαού, επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην περιφέρεια Θεσσαλίας μια περιοχή, όπως σημείωσε, που έχει δοκιμαστεί απο την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε να κάνουμε την κεντρική ομιλία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εδώ στη Λάρισα. Γιατί η αναζωογόνηση της Θεσσαλίας, δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα. Είναι ένας κορυφαίος εθνικός στόχος. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η προστασία και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι για το ΠΑΣΟΚ και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές βασική μας προτεραιότητα, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι η κλιματική αλλαγή δικαιολογία δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση και της θεομηνίας και των επιπτώσεων της. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτό τον κρίσιμο τομέα βάζει μπροστά την επικοινωνία από την ουσία, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Αντιπλημμυρικά έργα απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς απέτυχαν να τα υλοποιήσουν εντός χρονοδιαγραμμάτων. Η πρόληψη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής απουσιάζει πλήρως από τον σχεδιασμό τους.

Οικονομία και ακρίβεια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της ακρίβειας με αιχμή του δόρατος την επιστολή Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν για τις πολυεθνικές.

“Ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εθνικές εκλογές είπε ότι δεν θα επιτρέψει η πατρίδα μας να γίνει μπανανία μεγάλων πολυεθνικών. Αλλά στον βωμό της επικοινωνίας σκηνοθέτησε μία νέα κωμωδία: την επιστολή στην κ. Φον ντερ Λάιεν. Λες και την ακρίβεια στην Ελλάδα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι Βρυξέλλες και η Φον ντερ Λάιεν. Τόσο πολύ περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού” δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Αναφέρθηκε στα ολιγοπώλια και έψεξε τον πρωθυπουργό γιατί δεν θέλει -όπως είπε-να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Έχει επιλέξει να χαϊδεύει τους ισχυρούς.

Αγροτικός κόσμος -ΟΠΕΚΕΠΕ

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ βιώσατε τα άλλοθι της Νέας Δημοκρατίας. Για όλα έφταιγε η Ευρώπη, γιατί φέτος είχαμε τη χειρότερη χρονιά πληρωμών από την αρχή της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και ξαφνικά έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βάζει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ρωτώ, λοιπόν, ξανά τον κ. Μητσοτάκη.

Ποιος φταίει και αλλάξαμε πέντε προέδρους ΟΠΕΚΕΠΕ σε πέντε χρόνια; Γιατί μπήκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία; Μήπως τελικά για όλα αυτά φταίει ότι έχει κάνει πελατειακό μηχανισμό για τη Νέα Δημοκρατία ένα υπουργείο, που θα έπρεπε να είναι στρατηγείο του πρωτογενούς τομέα; Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με επιστολή που καταγγέλλει διαφθορά στον οργανισμό αυτόν; Θα μας απαντήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Υποκλοπές- ΑΔΑΕ

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωστοποίησε οτι την εβδομάδα που μας έρχεται περιμένει την ενημέρωση από την ΑΔΑΕ μετά την απόφαση του ΣτΕ. Και θέλω εδώ από τη Λάρισα να πω σε αυτούς οι οποίοι στήνουν τη συγκάλυψη και στο σκάνδαλο αυτό ότι τον αγώνα δεν τον δίνω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τον δίνω ως ένας απλός, υπεύθυνος πολίτης, ένας απλός δημοκράτης. Και αν τολμήσουν να σκεφτούν ότι δεν θα σεβαστούν την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας οι κύριοι των μυστικών υπηρεσιών, απέναντί τους θα βρουν το σύνολο της δημοκρατικής παράταξης, το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου. Αν δεν σεβάστηκαν εμένα, ας σεβαστούν τουλάχιστον την ελληνική δικαιοσύνη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα