back to top
24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Εγκληματική οργάνωση είχαν στήσει υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν από την αστυνομία, για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς. Πρόκειται για 5 εφοριακούς και 2 ιδιώτες ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 6 άτομα. Ανάμεσα στους 5 συλληφθέντες εφοριακούς είναι και η προϊστάμενη των υπαλλήλων που φέρεται να είχε και αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση. Σύμφωνα με την Αστυνομία σε διάστημα τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ σε 17 περιπτώσεις ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 88.795 ευρώ, 10 κινητά, σημειώσεις και όπλο.

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ επιβλήθηκε στην πολυεθνική εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε», για παράβαση του άρθρου περί αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα, όπως απορρυπαντικά, και το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ.

Με τα εθνικά αλλά και θέματα καθημερινότητας στο επίκεντρο συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους, ότι αν δεν συμμορφωθεί η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια, ενώ μιλώντας στο ΟPEN, καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη «απολιτίκ life style λαϊκισμό» που τέμνεται «με τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έταζε στους πάντες τα πάντα», όπως είπε.

“O Πρωθυπουργός έδειξε να ενοχλείται από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, έχει παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία”, απαντά η Κουμουνδούρου.

Τα γραφεία της ΔΥΠΑ, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους, επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Action 24.

Επίθεση στον Πρωθυπουργό για το θέμα της ακρίβειας, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. “Με τον κύριο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό γίναμε μπανανία πολυεθνικών και τώρα καλεί την κυρία Φον ντερ Λάιεν να βρει λύση”, δήλωσε με δηκτικό τρόπο, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο κύριος Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη ΝΔ και την εγχώρια ολιγαρχία.

“Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή”; η απάντηση στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι μιλά στις 8 το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για ακόμη τρεις ώρες ανοικτές οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από τους φοιτητικούς συλλόγους κάθε τμήματος.

Ιορδανία και Σαουδική Αραβία χαιρέτισαν σήμερα την απόφαση Νορβηγίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης, κάνοντας λόγο για θετική απόφαση καθώς και για ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα προς τη λύση των 2 κρατών. Οργή εκφράζει το Ισραήλ που ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές του σε Δουβλίνο και Όσλο.

Ασκήσεις με πυρηνικά όπλα, ξεκίνησαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις. Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, πρόκειται για την πρώτη φάση των στρατιωτικών ασκήσεων, που περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια. Τις ασκήσεις είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ως απάντηση στα σχόλια Ευρωπαίων ηγετών – με πρώτο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν – για το ενδεχόμενο να σταλούν Δυτικοί στρατιώτες στην Ουκρανία αν αυτό απαιτηθεί.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk, στη Δανία, εταιρία που παρασκευάζει το Ozempic, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της σεζόν διεκδικούν απόψε στο Δουβλίνο Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά.

Ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών, προβλέπει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αύριο ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στους 28 αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα