back to top
24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

“Αν δεν συμμορφωθεί η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια” υπογράμμισε εκ νέου ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο ΟPEN. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε εκ νέου την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ,ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά του Στέφανου Κασσελάκη στον οποίο καταλόγισε «απολιτίκ life style λαϊκισμό» που τέμνεται «με τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έταζε στους πάντες τα πάντα», όπως είπε.

O Πρωθυπουργός έδειξε να ενοχλείται από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, έχει παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, απαντά η Κουμουνδούρου.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον την κοιτίδα του προοδευτικού κέντρου” δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Άττικα ο Στέφανος Κασσελάκης. Αποκάλυψε πως την επομένη των ευρωεκλογών θα απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης σε στελέχη και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ,όχι όμως και στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό για την ακρίβεια άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. “Με τον κ. Μητσοτάκη Πρωθυπουργό γίναμε μπανανία πολυεθνικών και τώρα καλεί την κυρία Φον ντερ Λάιεν να βρει λύση”, δήλωσε με δηκτικό τρόπο, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο κύριος Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη ΝΔ και την εγχώρια ολιγαρχία.

“Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή” διερωτούνται στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη.

Nα φτάσουν το ΚΚΕ, όσο πιο ψηλά γίνεται στις ευρωκάλπες, ζήτησε ο γ.γ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις οκτώ το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Ανοιχτές θα παραμένουν για ακόμη δύο ώρες οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από τους φοιτητικούς συλλόγους κάθε τμήματος.

Συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς η προισταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, που φέρεται να είχε και αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση άλλοι 5 υπάλληλοι και δύο ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 6 άτομα. Είχαν αποσπάσει πάνω από 95 χιλιάδες σε ένα τρίμηνο.

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ επιβλήθηκε στην πολυεθνική εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε», για παράβαση του άρθρου περί αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα, όπως απορρυπαντικά, και το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ.

Σε εξέλιξη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Πλατάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά μαθητές σχολείου της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 65 χρονών, ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του βαλκανιονίκη και βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, την ίδια ακριβώς μέρα με την δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά.

Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις έντεκα και μισή το πρωί στο Γ’ Νεκροταφείο και θα ακολουθήσει η τελετή καύσης στη Ριτσώνα, σύμφωνα με την επιθυμία του. Συλλυπητήρια από ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνει τους 2ους ΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ με θέμα «Δημοκρατία και Πολιτισμός στην εποχή του μετα-ανθρώπινου», από τις 21 – 23 Ιουνίου. Η Μαρία Βασιλοπούλου έχει τις λεπτομέρειες…

Ιορδανία και Σαουδική Αραβία χαιρέτισαν την απόφαση της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες στην αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, κάνοντας λόγο για θετική απόφαση ,καθώς και για ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα προς
τη λύση των δύο κρατών. Σφοδρή αντίδραση του Ισραήλ που ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές του σε Δουβλίνο και Όσλο. Την απόφαση χαιρέτισαν Παλαιστινιακή Αρχή και Χαμάς.

Πάμπλουτος νεαρός Ινδός σκότωσε οδηγώντας Porsche δύο ανθρώπους και η ποινή του ήταν να γράψει… έκθεση για τον ΚΟΚ

Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της χρονιάς κρίνεται απόψε. Στις 10 Αταλάντα και Λεβερκούζεν αναμετρώνται στο Δουβλίνο για το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Και ο καιρός: Ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών, προβλέπει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων. Αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αύριο ο καιρός στην Αττική Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα