back to top
26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Με αναφορές σε θέματα καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια, αλλά και εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις, συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του OPEN, καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη «απολιτίκ life style λαϊκισμό» που τέμνεται «με τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έταζε στους πάντες τα πάντα», όπως είπε.

“O Πρωθυπουργός έδειξε να ενοχλείται από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, έχει παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία”, απάντησε η Κουμουνδούρου.

Διμέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό για την ακρίβεια, αλλά και στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο – όπως είπε – απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας από τη ΝΔ και την εγχώρια ολιγαρχία, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Αδρουλάκης.

“Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή”; η απάντηση στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι μιλά στις 8 το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρέμβαση του αμερικανού Προέδρου, μετά την απόφαση Ιρλανδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος.

«Ο πρόεδρος είναι σθεναρός υποστηρικτής της λύσης δύο κρατών και ήταν σε όλη του τη σταδιοδρομία. Ωστόσο πιστεύει ότι ένα παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει γίνει πραγματικότητα μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών, όχι μέσω μονομερούς αναγνώρισης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με τον τραυματισμό μαθητή, σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς. Δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες καθώς διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να συμπληρωθούν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του έργου.

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα ο φάκελος θα επιστρέψει στον εισαγγελέα για περαιτέρω αξιολόγηση της υπόθεσης. Στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους παραμένει ο 9χρονος στον οποίο έπεσε πάνω η καγκελόπορτα του σχολείου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τσαπαλέικα, της Πάτρας.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας προχώρησε η αστυνομία. Συνελήφθησαν 5 εφοριακοί και 2 ιδιώτες για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς. Ακόμα 6 άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Ανάμεσα στους 5 συλληφθέντες εφοριακούς είναι και η προϊστάμενη των υπαλλήλων που φέρεται να είχε και αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση. Σύμφωνα με την Αστυνομία σε διάστημα τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ σε 17 περιπτώσεις.

Μια ξεχωριστή γιορτή για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων αυτή την Κυριακή στον εθνικό κήπο. Περισσότερα ο Γιώργος Μανουσακάκης.

Στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περνάει η αρμοδιότητα για κήρυξη μερικής ή ολικής επιστράτευσης στην Τουρκία. Την αρμοδιότητα αυτή, που ανήκε στο υπουργικό συμβούλιο, θα ασκεί πλέον ο πρόεδρος της χώρας με διάταγμα που υπέγραψε ο ίδιος χτες τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με αυτό, ο πρόεδρος της Τουρκίας θα αποφασίζει πλέον άμεσα για την κήρυξη επιστράτευσης σε περίπτωση εξέγερσης και «ισχυρής ή ενεργής στάσης».

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της σεζόν, του Γιουρόπα Λιγκ διεκδικούν απόψε στο Δουβλίνο Αταλάντα και Μπάγερν Λεβερκούζεν. Σέντρα στις 10.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αύριο ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στους 26 αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα