back to top
26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχίες ειδικών για ένα νέο κύμα πανδημίας, με ενδεχόμενη έξαρση των κρουσμάτων το καλοκαίρι, προκαλεί η αυξανόμενη εξάπλωση της παραλλαγής του κορονοϊού γνωστή ως FLiRT. Στην Ευρώπη η νέα αυτή παραλλαγή ανιχνεύεται πλέον σε 14 χώρες, σύμφωνα με το CNBC. Αν και ο εμβολιασμός που έχουμε ήδη κάνει μπορεί να μην αποτρέψει τη μόλυνση, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου ενός ατόμου από τον COVID. Τα τεστ COVID μπορούν να ανιχνεύουν τα στελέχη FLiRT και οι αντιικές θεραπείες μάλλον παραμένουν αποτελεσματικές εναντίον τους.

Ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εκτίμησε σήμερα ως «πολύ απίθανο» το ενδεχόμενο επίτευξης στο «εγγύς μέλλον» μιας διεθνούς συμφωνίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών. «Δεν υπάρχει συναίνεση» σημείωσε, εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα «στο εγγύς μέλλον».

Αναστέλλει ο ΕΦΕΤ τη λειτουργία του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία, μετά την πρόσφατη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών. Σημειώνεται ότι, το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου φαίνεται ότι ήταν η αιτία της τροφικής δηλητηρίασης με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η μόλυνση επήλθε πιθανότατα κατά την παρασκευή των γευμάτων και όχι κατά τη μεταφορά των συσκευασιών.

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπ. Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τα υπόλοιπα κόμματα -πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε- επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την αυριανή συζήτηση και ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής. «Δεν σταματάμε, δεν εφησυχάζουμε, όσο το πρόβλημα της ακρίβειας – το οποίο δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο – συνεχίζεται», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην περιορίζονται μόνο στη κριτική κατά της κυβέρνησης, αλλά να καταθέσουν και προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει όλα τα καλά και σωστά του νομοσχεδίου διευκρίνισε ο γενικός εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Συμεών Κεδίκογλου, ενώ θα καταψηφίσει τις διατάξεις που κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης του καταναλωτικού κινήματος. Σαφείς απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί  προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς και οι καταναλωτές ζήτησε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Νικητιάδης». Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και καλλιέργεια αυταπατών που κάνουν τον καταναλωτή τζογαδόρο, ψάχνοντας να βρει χαμηλές τιμές, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης. «Οι πολιτικές της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακριβείας και της αισχροκέρδειας, αλλά το διαιωνίζουν» υποστήριξε ο αγορητής της Νέας Αριστεράς, Χουσεϊν Ζεμπέκ. Σημειώνεται ότι την προσεχή Παρασκευή θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και την ακρίβεια κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια τη Δημόσια Διοίκηση». Αυτό δήλωσε ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία Παίδων ζητεί με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «μπροστά στο ενδεχόμενο», όπως αναφέρει, «την 1η Ιουνίου να ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και Αγλαΐα Κυριακού».

Τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τη συμμετοχή ασθενών από την επιβάρυνση του ενός έως τριών ευρώ ανά εξέταση σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ορίζει εγκύκλιος που εκδόθηκε σήμερα. Μεταξύ άλλων δεν προβλέπεται καταβολή του συγκεκριμένου ποσού για τις προληπτικές εξετάσεις που υπάγονται στο πρόγραμμα Δοξιάδη, καθώς αυτές εντάσσονται σε καθεστώς ειδικής χρηματοδότησης από το υπ. Υγείας και δεν υπόκεινται σε μηχανισμό αυτόματης επιστροφής. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 10 απόψε έως και αύριο στις 6 το πρωί κόμβοι της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κλειστός θα παραμείνει ο Ανατολικός Κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού από Αεροδρόμιο και από Ραφήνα από τον κόμβο 16 έως το ύψος της Αγίας Παρασκευής -Κόμβος Υ4-, συμπεριλαμβανομένων των εισόδων Γλυκών Νερών και Αγίας Παρασκευής.

Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου θα δώσουν στη χώρα την ευκαιρία να βάλει τέλος στο «χάος» της συντηρητικής κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ, δήλωσε απόψε ο αρχηγός υου αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, αμέσως μετά την προκήρυξη εκλογών από τον Συντηρητικό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για τις 4 Ιουλίου. Δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι το 71% των Βρετανών αποδοκιμάζει τον Σούνακ ενώ το 51% έχει αρνητική άποψη για τον Στάρμερ. Γενικότερα, το Εργατικό κόμμα παραμένει δημοφιλέστερο, με 42% θετικές απόψεις έναντι 20% για τους Συντηρητικούς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττικκή με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.  24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα