back to top
26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατάξει τη σύλληψη στο έδαφός της του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εφόσον εκδοθεί ένταλμα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. «Εκτιμούμε την ανεξαρτησία των δικαστηρίων. Δεν μπορούμε να διαλέγουμε, σήμερα μας αρέσει ένα πιάτο και αύριο όχι» δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, σε συνέντευξή της στην BILD. Οι σχετικές δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φρίντριχ Μερτς να ζητά να τοποθετηθεί για το θέμα ο Καγκελάριος. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους απέφυγε να απαντήσει ευθέως, επισημαίνοντας πως δεν καταλαβαίνει το γεγονός « ότι δύο ανόμοια πράγματα συσκευάζονται σε ένα πακέτο».

Ανησυχίες ειδικών για ένα νέο κύμα πανδημίας, με ενδεχόμενη έξαρση των κρουσμάτων το καλοκαίρι, από την αυξανόμενη εξάπλωση της παραλλαγής του κορονοϊού γνωστή ως FLiRT. Στην Ευρώπη ανιχνεύεται πλέον σε 14 χώρες, σύμφωνα με το CNBC. Αν και ο εμβολιασμός που έχουμε ήδη κάνει μπορεί να μην αποτρέψει τη μόλυνση, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου ενός ατόμου από τον COVID. Τα τεστ COVID μπορούν να ανιχνεύουν τα στελέχη FLiRT και οι αντιικές θεραπείες μάλλον παραμένουν αποτελεσματικές εναντίον τους, αναφέρουν οι ειδικοί.

Ανέστειλε ο ΕΦΕΤ τη λειτουργία του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία, μετά την πρόσφατη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών. Σημειώνεται ότι, το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου φαίνεται ότι ήταν η αιτία της τροφικής δηλητηρίασης με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η μόλυνση επήλθε πιθανότατα κατά την παρασκευή των γευμάτων και όχι κατά τη μεταφορά των συσκευασιών.

Με ευρύτατη πλειοψηφία, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Αμυνας για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας. Επί της αρχής στηρίχθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Σπαρτιάτες, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ και Νέα Αριστερά, Παρών δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας. Κλείνοντας την πολύωρη συνεδρίαση, ο υπ. Εθνικής Άμυνας καλωσόρισε τη θετική ψήφο των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο -όπως είπε- κάνοντας λόγο για μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, ενώ προανήγγειλε την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών μετά τις ευρωεκλογές, με επίκεντρο τόσο τις φρεγάτες Constellation, όσο και τη νέα γενιά υποβρυχίων. «Δεν θα επιτρέψουμε να ανατραπεί η ισορροπία κάτω από τη θάλασσα στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Αύριο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το οποίο σήμερα εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.  «Έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πολλά πράγματα στο μέτωπο της ακρίβειας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον πόνο που προκαλεί πόσο ροκανίζει τα εισοδήματα. Δεν γίνονται αισθητές οι αυξήσεις που έχουν δοθεί στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο υπ. Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στον Alpha. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ψευδή τον αντιπολιτευτικό ισχυρισμό ότι δεν ήταν εισαγόμενος ο πληθωρισμός. Σημειώνεται ότι την προσεχή Παρασκευή θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και την ακρίβεια κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να στηρίξουν το ΚΚΕ για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια ομιλίας του απόψε στο Περιστέρι.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια τη Δημόσια Διοίκηση». Αυτό δήλωσε ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Την εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσει ο διάλογος για την σύνταξη του νέου Κώδικα της Αυτοδιοίκησης, ανέφερε ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, κατά την ομιλία του σε θεματικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τη συμμετοχή ασθενών από την επιβάρυνση του ενός έως τριών ευρώ ανά εξέταση σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ορίζει εγκύκλιος που εκδόθηκε σήμερα. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Κλειστοί θα παραμείνουν έως αύριο στις 6 το πρωί κόμβοι της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κλειστός θα παραμείνει ο Ανατολικός Κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού από Αεροδρόμιο και από Ραφήνα από τον κόμβο 16 έως το ύψος της Αγίας Παρασκευής συμπεριλαμβανομένων των εισόδων Γλυκών Νερών και Αγίας Παρασκευής.

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σήμερα στην πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση αναβαθμισμένου πυραύλου αέρος-εδάφους μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνική γόμωση, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Ο πύραυλος νέας γενιάς εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος Rafale κατά τη διάρκεια άσκησης που περιελάμβανε προσομοίωση επιδρομής με πυρηνικά όπλα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα