back to top
26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δένδιας: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την απειλή των ορίων της χώρας

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη ετοιμότητας της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, καθώς όταν υπάρχει γειτονική χώρα η οποία αμφισβητεί καθεστώς κυριαρχίας και διεθνείς συνθήκες που αφορούν χαρακτηρισμό μειονότητας, αυτό προφανώς χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή.

«Απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για αυτό, παρότι καλωσορίζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο, τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα, που υπάρχει με την γειτονική Τουρκία, το τελευταίο χρονικό διάστημα» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προτάσσοντας την μεταρρυθμιστική ατζέντα για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 2030.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα φέρει στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων, το ζήτημα των φρεγατών Constellation, τη λύση – όπως τη χαρακτήρισε – για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό της επόμενης γενιάς, καθώς και το πρόγραμμα των F 35, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Επίσης είπε ότι γίνεται συζήτηση στο γενικό επιτελείο για το ζήτημα της νέας γενιάς υποβρυχίων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Σημείωσε δε ότι είμαστε ανοιχτοί και μελετάμε το θέμα της τέταρτης φρεγάτες, το θέμα των κορβετών και το θέμα των LCS, εάν η Αμερική μας δώσει δωρεάν αυτές τις φρεγάτες.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα