back to top
27.6 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

27.6 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις που έχουν προκύψει αναφορικά με τη Βόρεια Μακεδονία και το Μακεδονικό αλλά και στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αναφορά του στη Χαμάς.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην εκπομπή του Action 24 «Πίσω από τις γραμμές» αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας, επισημαίνοντας πως «οι συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εμείς δεν τους εργαλειοποιήσαμε».

«Ο πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε πως «το πρόβλημα το δημιούργησε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται εμείς να λύσουμε τα προβλήματα της κυβέρνησης».

«Να είναι προσεκτικό το Ισραήλ στις αναλογίες»

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε και στην επιθετική ανάρτηση του πρέσβη του Ισραήλ, Νόαμ Κατζ, ο οποίος σχολίασε επικριτικά την αναφορά του στη συνέντευξη στο ATTICA TV πως «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες».

«Κατ’ αρχάς αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Κάθε οργάνωση κάνει αυτές τις τρομοκρατικές δραστηριότητες, είναι τρομοκρατική οργάνωση, αυτό είναι de facto». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το Ισραήλ να είναι «προσεκτικό στις αναλογίες» καθώς «μπορεί να επικαλείται ένα βίντεο που δείχνει όσα δείχνει αλλά να υπάρχει και ένα άλλο βίντεο που δείχνει αντίστοιχες σκηνές από Ισραηλινούς εις βάρος Παλαιστινίων». «Δεν υπάρχει καλή και κακή Χαμάς», συμπλήρωσε ενώ τόνισε πως «γυναίκες και παιδιά δολοφονούνται από το Ισραήλ, άρα υπάρχουν και αυτές οι εικόνες».

«Δεν έχουμε χημεία με τον κ. Ανδρουλάκη»

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι δεν θα τηλεφωνήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις Ευρωεκλογές και την ειρωνική αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν κοιμήθηκε από την αγωνία του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Η ειρωνική στάση δείχνει μια ανασφάλεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», ενώ παραδέχθηκε πως: «προφανώς και δεν υπάρχει προσωπική χημεία μεταξύ μας, όπως και δεν υπάρχει βούληση για συμφωνίες κορυφής».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης ερωτήθηκε και για το πώς σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς για «lifestyle προεκλογική εκστρατεία», με τον ίδιο να απαντά πως «δεν θα αλλάξω αυτό που είμαι». Όσον αφορά την παρουσία του στα μπουζούκια όπου τραγουδά ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως πήγε στην πρεμιέρα ενός φίλου του που τραγουδά, ενώ σχετικά με την υψωμένη γροθιά, που τον «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός, είπε πως απαντούσε στην υψωμένη γροθιά ενός συντρόφου του, ο οποίος του φώναξε «προχώρα».

«Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος με ποσοστό στο 20% στις Ευρωεκλογές»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτήθηκε και για τον πήχη που έχει θέσει για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, με τον ίδιο να σημειώνει ότι «πιστεύω πως θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ της 9ης Ιουνίου». Παράλληλα έθεσε το ποσοστό του 20& ως έναν απολύτως ρεαλιστικό στόχο: «Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν φτάσουμε στο 20% και θεωρώ πως είμαστε πολύ κοντά».

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις Ευρωεκλογές και σημείωσε ότι μπορεί να σχηματιστεί μία ισχυρή αντιπολίτευση που θα πάει μπροστά τη χώρα.

«Την επόμενη μέρα των Ευρωκλογών είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

«Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20%.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «πριν 3 μήνες μας είχαν τελειωμένους. Ότι ο Κασσελάκης θα φύγει τα Χριστούγεννα, δεν θα αντέξει μέχρι τις Ευρωεκλογές. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αμεσοδημοκρατικοί, καθαροί, έντιμοι και δραστήριοι μέσα στην κοινωνία».

«Είμαι και του λιμανιού και του σαλονιού»

Ο κ. Κασσελάκης προανήγγειλε επίσης ότι αν τον τιμήσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός και γίνει πρωθυπουργός θα κάνει έρευνα για σπατάλες και στο παρελθόν, ακόμη και κατά την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω τέτοια κολλήματα, κομματικά» είπε.

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «είμαι και του λιμανιού και του σαλονιού. Θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκό αριστερό», ενώ επισήμανε πως «κατέχω πολύ καλύτερα τα οικονομικά από τους κυβερνώντες».

Σημειώνεται πως απέφυγε να πει τι θα πράξει στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε αν θα στηρίξει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Θα απαντήσω την κατάλληλη στιγμή» αρκέστηκε να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom, Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα