back to top
26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΚΚΕ: Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία Παίδων

Διαβάστε επίσης

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Παίδων, με ορατό το ενδεχόμενο -όπως αναφέρει- να ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου από την 1η Ιουνίου.

«Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μπροστά στο ενδεχόμενο την 1η Ιουνίου να ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», τονίζει η ανακοίνωση. «Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη για προσλήψεις με το σταγονόμετρο, προσθέτει, αποτελούν ευχολόγια που θέλουν να καθησυχάσουν και όχι να λύσουν το βασικό ζήτημα, σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα όπως αυτόν της παιδιατρικής περίθαλψης».

Και η ανακοίνωση, καταλήγει: «Άλλωστε, το πρόβλημα της υποστελέχωσης των συγκεκριμένων παιδιατρικών νοσοκομείων με ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό στα χειρουργεία και στην ΜΕΘ Παίδων, είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης, από την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της κυβέρνησης της ΝΔ. Αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο για τους γονείς και τους μικρούς ασθενείς που, θέλουν δε θέλουν, στρέφονται προς τον ιδιωτικό τομέα. Την ώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν στα όρια της εξάντλησης, η κυβέρνηση συνεχίζει να μπαλώνει τις τρύπες με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, γιατί είναι υπόθεση όλου του λαού».

Κώστας Κορέλλης 

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα