back to top
23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Λ. Καρχιμάκης: (ΠΑΣΟΚ) Διεκδικούμε τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθησή του, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα αυξήσει τα ποσοστά του και θα είναι δεύτερο κόμμα, εξέφρασε ο Λευτέρης Καρχιμάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ,  μιλώντας τις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι να είμαστε δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές και αυτό διεκδικούμε» τόνισε.

«Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι κατά βάση εθνικό, ευρωεκλογές έχουμε, άρα είναι Ευρωπαϊκό. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη συντηρητική ηγεμονία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και η οποία έχει αποτύχει ακόμα και στον ιστορικό της ρόλο, ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας», πρόσθεσε.

Στρεβλό το μοντέλο του Ευρωβουλευτή 

«Το μοντέλο του Ευρωβουλευτή, το οποίο έχει επικρατήσει στη χώρα μας αλλά και γενικά στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά στρεβλό. Οι Ευρωβουλευτές ζητάνε τη ψήφο του λαού και  μετά εξαφανίζονται για πέντε χρόνια. Αυτό είναι πολύ προβληματικό όταν το 60- 70% των νόμων που ψηφίζονται στο Ελληνικό κοινοβούλιο έχουν Ευρωπαϊκή προέλευση. Αν σε αυτό  προσθέσουμε και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, τότε τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα».

Το μοντέλο του Γερουσιαστή

«Ο κάθε Ευρωβουλευτής πρέπει να είναι υποχρεωμένος να επιστρέφει κάθε δύο με τρεις εβδομάδες στη χώρα του και να επισκέπτεται κάθε φορά μια διαφορετική περιοχή.
Εκτιμώ ότι πρέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο του Γερουσιαστή, ο οποίος πηγαίνει σε ένα Δημαρχείο ή σε ένα κρατικό κτήριο, σε διαφορετικές περιοχές της πολιτείας του και καλεί του πολίτες και τους τοπικούς φορείς σε συνάντηση ώστε να του παρουσιάσουν αυτά που αντιμετωπίζουν καθημερινά». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα