back to top
23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μ. Σπυράκη: Η ευρωπαϊκή κάλπη είναι πανελλαδική κάλπη

Διαβάστε επίσης

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ψηφίζουμε για σταθερότητα και ασφάλεια καθώς είναι πολλά και σημαντικά τα όσα διακυβεύονται, τόνισε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η Ευρωβουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ανταποκριθεί στις προκλήσεις  
«Δεν πρέπει να λιθοβολούμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς , ειδικά την περίοδο της μεγάλης κρίσης της πανδημίας, ήταν εκείνοι που πήραν την πρωτοβουλία- ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άλλους 16 ηγέτες – και συνυπέγραψαν τον κοινό δανεισμό και φτάσαμε στο ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν ανταποκριθεί στις προκλήσεις».
Ευκαιρία να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα
«Η ευρωπαϊκή κάλπη είναι πανελλαδική κάλπη. Είναι ευκαιρία να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα. Αυτό που θέλουμε είναι να ακυρώσουμε τη συζήτηση: κάντε εκλογές τώρα, για να φύγει ο Μητσοτάκης ως ακατάλληλος να κυβερνήσει, μέχρι ότι είναι ακατάλληλος να έχει σκύλο… Σε αυτή τη συζήτηση λοιπόν ο πρωθυπουργός  αντιπροτείνει σταθερότητα και προβλεψιμότητα. Αυτά είναι τα δυο στοιχεία τα οποία καθιστούν τη χώρα μας ελκυστική σε όλα τα πεδία των επενδύσεων» .
Συμφωνία των Πρεσπών
«Δεν είμαστε επιτηρητές της πορείας εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι μια Συμφωνία στην οποία εμπλέκεται ο ΟΗΕ. Η Β. Μακεδονία είναι μια υποψήφια χώρα και ως υποψήφια χώρα είναι υποχρεωμένη να μην παραβιάζει τις Συμφωνίες. Προφανώς όμως η Ευρωπαϊκή της πορεία “περνά”  και από την Αθήνα, η οποία πρέπει να συναινέσει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων». 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα