back to top
23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

23.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το απόγευμα στις Βρυξέλλες το τρίτο debate για την προεδρία της Κομισιόν

Διαβάστε επίσης

Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, στο ημικύκλιο της αίθουσας της ολομέλειας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες οι πέντε υποψήφιοι για το αξίωμα της/του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κονταροχτυπιούνται σήμερα νωρίς το απόγευμα στο τρίτο και τελευταίο debate πριν από την αναμέτρηση.

Η πολιτική μονομαχία για την κορυφαία θέση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ θα μεταδοθεί απευθείας σε ολη την ΕΕ από τις 16:00 έως τις 17:45 ώρα Ελλάδος 

Στην τηλεμαχία επιβεβαιώσαν ότι θα λάβουν μέρος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γερμανία), ο Νικολά Σμιτ (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, Λουξεμβούργο), ο Βάλτερ Μπάιερ (Ευρωπαϊκή Αριστερά, Αυστρία) ο Τερρυ Ράιτκεν από την Γερμανία που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Πράσινους και ο Ιταλός Σάντρο Γκόζι από το Renew Europe Now.

Τη σύνδεση για την Ελλάδα, από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, θα κάνει η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews Κλειώ Νικολάου, ενώ ένας πολίτης θα μπορέσει να θέσει ερώτημα στους υποψηφίους στον τομέα «Σύνορα και Μετανάστευση».

Τα θεματα που θα συζητηθούν είναι:

Οικονομία και απασχόληση
Άμυνα και ασφάλεια
Κλίμα και περιβάλλον
Δημοκρατία και ηγεσία
Μετανάστευση και σύνορα
Καινοτομία και τεχνολογία

Ερωτήσεις θα υποβληθούν από το ακροατήριο στην αίθουσα, από θεατές που παρακολουθούν μέσω των εκδηλώσεων  που διοργανώνουν τα Γραφεία Συνδέσμων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ,μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές. Οι υποψήφιοι θα κληθούν επίσης να απαντήσουν σε προσωπικές ερωτήσεις από τους συντονιστές στα λεγόμενα τμήματα «Spotlight», ένα νέο χαρακτηριστικό του Eurovision Debate 2024.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Μάρτιν Ρ’εζνικεκ από την Τσεχική τηλεόραση και η Αννέλις Μπεκ από το δικτυο VRT του Βελγίου

Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά, ενώ θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες.

Μια κλήρωση στις 16 Μαΐου που διοργανώθηκε από την EBU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθόρισε τη θέση των υποψηφίων στη σκηνή της συζήτησης, τον πρώτο ομιλητή για κάθε θέμα και τη σειρά των συνεντεύξεων «spotlight».

Πηγή: Euronews

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα