back to top
31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Α. Εξαδάκτυλος: Στο Ευρωκοινοβούλιο, στάση της Αριστεράς η διαμαρτυρία όπως ο ευρωσκεπτικισμός για την ακροδεξιά

Διαβάστε επίσης

«Στο ευρωκοινοβούλιο η Αριστερά στέκεται ως διαμαρτυρία, όπως και η ακροδεξιά στέκεται ως ευρωσκεπτικισμός», ανέφερε  ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος της Αριστερής ομάδας του ευρωκοινοβουλίου, δεν συμμετέχει σε καμία χάραξης πολιτικής. Δηλαδή οποιοσδήποτε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωκοινοβούλιο να ξέρει ότι μόνο ως διαμαρτυρία θα υπάρξει και όχι για να παράγει πολιτική. Τα κόμματα τα οποία διαμορφώνουν πολιτική μέσα στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, δεν είναι η Αριστερά. Η Αριστερά στέκεται ως διαμαρτυρία, όπως και η ακροδεξιά στέκεται ως ευρωσκεπτικισμός. Και εξηγώ, συμπίπτουν στη μη παραγωγή πολιτικής».

Για την Ε.Ε., τις πολιτικές για την Υγεία και η απόφαση να είναι υποψήφιος

«Ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου βρέθηκα στη διαχείριση μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα με την πανδημία όμως άρχισαν να αναπτύσσονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές, που δεν υπήρχαν, καθώς μέχρι το 2019 ήταν αποκλειστική ευθύνη των κρατών – μελών και η Υγεία και η Παιδεία. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε και επιπλέον πολιτικές όσον αφορά τις πολιτικές Υγείας οπότε είναι καλύτερα να είμαστε παρόντες εμείς που φροντίζουμε καθημερινά τους ασθενείς, στην διαμόρφωση αυτών των πολιτών παρά να τις κρίνουμε εκ των υστέρων αφού τις διαμορφώσει μία ανώνυμη γραφειοκρατία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα