back to top
26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αλαλούμ για τρίτη συνεχή χρονιά στις φοιτητικές εκλογές – Διαμάχη παρατάξεων για την πρωτιά

Διαβάστε επίσης

Αλαλούμ επικρατεί για τρίτη συνεχή χρονιά στις φοιτητικές εκλογές καθώς οι συμμετέχοντες όχι μόνο δεν συμφωνούν στα αποτελέσματα, όπως άλλωστε συμβαίνει δεκαετίες τώρα, αλλά οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις θεωρούν τον εαυτό τους θριαμβευτή των εκλογών.

Αν πιστέψουμε τους φοιτητές των δύο παρατάξεων, η ΔΑΠ (ΝΔ) είναι πρώτη για 37η χρονιά και η ΠΚΣ (ΚΚΕ) πρώτη για τρίτη φορά. Σε αντίθεση πάντως με τα δύο τελευταία χρόνια, η διαφορά που δίνει η κάθε παράταξη από την εκάστοτε δεύτερη είναι χαώδης, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία της όλης διαδικασίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ΔΑΠ, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε τα δικά της τελικά αποτελέσματα, δίνοντας στον εαυτό της 48,1% και στην παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ 20%. Αντίθετα η ΠΚΣ, την ίδια ώρα, σε ένα ποσοστό ενσωμάτωσης περίπου στο 73%, έδινε στον εαυτό της 39% και 20% στην παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

Μέσα σε όλον αυτόν τον παραλογισμό πάντως, όλες οι παρατάξεις έκαναν λόγο για σημαντική αύξηση της συμμετοχής. Δεν ανακοίνωσαν ωστόσο ακριβή ποσοστά, αν και μια βόλτα στις σχολές σε όλη τη χώρα έδειχνε ότι φέτος, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία η αποχη θα σημείωνε αξιοσημείωτη πτώση.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα