back to top
28.2 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

28.2 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αντίποινα Ρωσίας στη Νορβηγία για την ταξιδιωτική οδηγία

Διαβάστε επίσης

Τα σχέδια της Νορβηγίας να απαγορεύσει την είσοδο σε περισσότερους Ρώσους τουρίστες είναι μεροληπτικά, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας ότι η Μόσχα θα προβεί σε αντίποινα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση στους Ρώσους ταξιδιώτες εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία εμποδίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικά την είσοδό τους.

“Φυσικά τέτοιες αποφάσεις δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες. Φυσικά η απόφαση είναι απολύτως μεροληπτική. Δεν δεχόμαστε τέτοιες αποφάσεις. Λυπούμαστε που η νορβηγική ηγεσία έχει επιλέξει αυτό τον τρόπο επιδείνωσης των διμερών μας σχέσεων, οι οποίες ήταν ήδη κακές πρόσφατα και όχι με δική μας πρωτοβουλία”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει σήμερα και αύριο συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο για μια σειρά θεμάτων.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι στενοί σύμμαχοι και το Μινσκ πρόκειται να συμμετάσχει σε ασκήσεις με στόχο την προσομοίωση των προετοιμασιών για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων αυτό τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα