back to top
27.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

27.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 01:00

Διαβάστε επίσης

Την βεβαιότητα ότι «την επόμενη μέρα των ευρωκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μία νωπή εντολή για να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξή του στο Action 24.

«Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20%.

Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πολλά πράγματα στο μέτωπο της ακρίβειας», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στον Alpha και πρόσθεσε ότι «δεν γίνονται αισθητές οι αυξήσεις που έχουν δοθεί στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Να στηρίξουν το ΚΚΕ για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες στο Περιστέρι.

Την αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων, ανακοίνωσαν το υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ. Είχε προηγηθεί απόφαση του ΕΦΕΤ για αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια τη Δημόσια Διοίκηση».

Αυτό δήλωσε ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Κλειστοί έως τις 6 το πρωί κόμβοι της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κλειστός θα παραμείνει ο Ανατολικός Κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, από Αεροδρόμιο και από Ραφήνα από τον κόμβο 16 έως το ύψος της Αγίας Παρασκευής συμπεριλαμβανομένων των εισόδων Γλυκών Νερών και Αγίας Παρασκευής.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι, απώλεσε μία έδρα στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της χώρας που διεξήχθησαν χθες.
Την έδρα που απώλεσε το DUI κερδίζει ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει», γνωστοποίησε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας.

Στην απόφαση της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας να προχωρήσουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στις 28 Μαΐου αναφέρθηκε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
«Στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, θα εργαστώ αδιάκοπα με όλα τα κράτη μέλη για την προώθηση μιας κοινής θέσης της ΕΕ που θα βασίζεται στη λύση των δύο κρατών», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Χ.

Στην αθλητική ενημέρωση:

Φραστική επίθεση από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, της αντιπάλου τους στον ημιτελικό του Φάιναλ φορ δέχθηκαν ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατά την άφιξη της αποστολής στο ξενοδοχείο, όπου θα καταλύσουν στο Βερολίνο.

Η Αταλάντα κατάφερε να σπάσει το αήττητο σερί της Λεβερκούζεν και να κατακτήσει το Europa League της φετινής σεζόν, έχοντας τον Νιγηριανό, Αντεμόλα Λούκμαν, σε εξαιρετική μέρα καθώς σκόραρε και τα τρία γκολ της αναμέτρησης.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα