back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώθηκαν τα ξημερώματα οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις Ισπανίας, Ιρλανδίας και Νορβηγίας για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ως το τέλος του μήνα.

Τα άρματα μάχης βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στη Γίμπνα, στο κέντρο της Ράφα, είπαν κάτοικοι στο πρακτορείο Ρόιτερς.

11 νεκροί στην έφοδο του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Εν μέσω του διπλωματικού συναγερμού, ο πρόεδρος της Κολομβίας έδωσε εντολή να ανοίξει πρεσβεία της χώρας του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά την «ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς».

«Έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πολλά πράγματα στο μέτωπο της ακρίβειας», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στον Alpha.

Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και την ακρίβεια κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουν δίκιο οι πολίτες που λένε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά», δήλωσε μεταξύ άλλων στο Open ο πρωθυπουργός. Στις 17:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Άργος.

“Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών” επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο Action24, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «την επόμενη μέρα των ευρωκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μία νωπή εντολή για να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης . Σήμερα ο κ. Κασσελάκης θα κάνει περιοδεία στον Πειραιά.

Συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Να στηρίξουν το ΚΚΕ για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του χθες στο Περιστέρι.

Απευθείας από το ΕΡΤNews θα μεταδοθεί στις 16:00 το “Eurovision Debate” στις Βρυξέλλες, μεταξύ των πέντε κορυφαίων υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο μέτρο της αυτόματης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πρόκειται να ενταχθούν και άλλες κατηγορίες εισοδήματος, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Χειροπέδες στη διευθύντρια, στον υποδιευθυντή και σε άλλα πέντε υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας, φόρεσαν οι αστυνομικές Αρχές, μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο των εσωτερικών υποθέσεων.

Οι εφοριακοί φέρεται να είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση με εκβιασμούς επιχειρηματιών, σε συνεργασία με λογιστές. Εξιχνιάστηκαν 17 υποθέσεις και το συνολικό ποσό που κατασχέθηκε φθάνει τα 78.795 ευρώ.

Την αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων, ανακοίνωσαν το υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ.

Είχε προηγηθεί απόφαση του ΕΦΕΤ για αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

Αλαλούμ επικρατεί για τρίτη συνεχή χρονιά στις φοιτητικές εκλογές καθώς οι συμμετέχοντες όχι μόνο δεν συμφωνούν στα αποτελέσματα, όπως άλλωστε συμβαίνει δεκαετίες τώρα, αλλά οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις θεωρούν τον εαυτό τους θριαμβευτή των εκλογών.

Ανησυχία ειδικών για ενδεχόμενη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοιού το καλοκαίρι, εξαιτίας της αυξανόμενης εξάπλωσης της παραλλαγής που είναι γνωστή ως FLiRT. Στην Ευρώπη η νέα αυτή παραλλαγή ανιχνεύεται πλέον σε 14 χώρες, σύμφωνα με το CNBC.

Δυσοίωνα είναι τα προγνωστικά δεδομένα για την πορεία της θερμοκρασίας το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων, θα ζήσουμε ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια των τελευταίων ετών.

Για τα κουνούπια που θα έρθουν νωρίς προειδοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνιστώντας προφύλαξη, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος αναμένεται να επανακυκλοφορήσει.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα